• 10 Ayda Çorlu Halkını 2.6 Ton Zayıflattık
  • 10 Ayda Çorlu Halkını 2.6 Ton Zayıflattık
Çorlu Güncel

10 Ayda Çorlu Halkını 2.6 Ton Zayıflattık

  • 18 Eylül 2018
  • 2380 Kez Okundu

2015 yılında Lüleburgaz’da ilk şubesi açılan Gizem Keşli Beslenme ve Danışmanlık Merkezi 11 Aralık 2017 tarihi itibariyle Çorlu' da hizmet vermeye başladı. Gizem Keşli, “Çorlu’daki insanların 10 ayda 2.6 ton zayıfladığını” belirtti

Gazetemize konuşan Gizem Keşli Beslenme ve Danışmanlık Merkezi sahibi aynı zamanda diyetisyen Gizem Keşli danışmanlık merkezinin kuruluşunu anlattı. Keşli, "2015 yılında 2.5 yıl hizmet verdiğim Özel Bir Nefes Hastanesinden ayrılıp kendi danışmanlık merkezimi kurdum. Lüleburgaz’daki danışanlarımızdan o kadar güzel dönüşler aldık ki mesafe sorunu olup da bize ulaşamayan kişiler için ve kurumsal bir yapı oluşturabilmek adına 2. şubemiz olan Çorlu Şubemizi 2017 Aralık ayında faaliyete geçirdik” dedi.

“HEM LÜLEBURGAZ’DA HEM ÇORLU’DA HİZMET VERİYORUZ”

Diyetisyen Gizem Keşli, “Son 10 aydır, Hem Çorlu Hem Lüleburgaz şubelerimize gelemeyen İstanbul ve Ankara gibi şehir dışında yaşayan veya yurtdışında bulunan kişilerden gelen yoğun istek üzerine profesyonel bir Online Diyet sistemi kurduk. Fransa’da, Belçika’da ve Almanya’da yaşayan Türk danışanlarımız ile oldukça başarılı sonuçlar aldık. Aynı şekilde kurduğumuz sistem sayesinde Türkiye’nin neresinde olursanız olun, 81 ile de aynı şartlar altında Online Diyet hizmeti verebiliyoruz.  Çorlu Şubemizde benimle birlikte Diyetisyen Merve Üzel Hanım da görev alıyor.  Kendisi hem Online Diyetlerimizi yürütüyor hem de değerli Çorlu halkına hizmet veriyor”  dedi.

“DİYETİSYEN DENİNCE AKLA AÇ BIRAKAN, GELİYOR ÇOK YANLIŞ”

Gizem Keşli mesleğe ilk başladığında oluşan yanlış algının yıkılması için uğraştığını belirtti, Keşli, “Lüleburgaz’da mesleğe ilk başladığımda  " Diyetisyen " denince akla " aç bırakan, katı rejimler uygulatan, yasaklarla dolu listeler veren kişi " geliyordu. İlk günden bugüne amacımız hem şahsi hem kurumsal olarak insanların akıllarında oluşan bu olumsuz diyetisyen algısını yıkmak oldu. İnsanlar yıllar boyu diyet yaparken haşlanmış, yağsız ve tuzsuz sebzeler yemeye, öğlenleri işe sefer tası ile yemek taşımaya mecbur bırakıldı. Bizim amacımız insanlara zorla uygulayabilecekleri bir sistem değil keyifle uygulayabilecekleri, günlük hayatlarına uygun ve sürdürülebilir bir sistem oluşturmak” dedi.

“DANIŞANLARIMIZIN DIŞARDA NEYİ NE KADAR YEMELERİ GEREKTİĞİNİ SÖYLÜYORUZ”

Diyetisyen Gizem Keşli, “Fabrikada çalışan danışanlarımızın diyetleri vardiya saatlerine özel olarak hazırlanır. 3 vardiya çalışanlara 3 ayrı diyet listesi verilir. Veya hemşire gibi mesaili çalışan danışanlarımıza mesailerine özel diyet programları hazırlanır. Sizin günlük hayatınızın saatleri nasıl beslenmenizi gerektiriyorsa beslenme programınız da buna özel olarak hazırlanır. Ayrıca birçok danışanımız öğle yemeklerinde ya işyerlerinde çıkan tabldotu yer ya da dışarıda esnaf lokantalarını tercih eder. Her ne kadar bu yemeklerin yağ içeriği daha fazla olsa da bizim amacımız danışanlarımıza onlar için uygun olan miktarı ve yeme düzenini öğretmektir. Bu nedenle özel bir hastalığı yoksa tüm danışanlarımıza öğle veya akşam yemeklerinde dışarıda nasıl sağlıklı alternatifler seçebileceklerini söyleriz veya iş yerinde çıkan tabldot menüden kendileri için doğru olan tercihleri yapmalarını öğretiriz” dedi.

“ÇORLU HALKININ SAĞLIKLI BESLENMEYİ ALIŞKANLIK HALİNE GETİRMESİNİ HEDEFLİYORUZ”

“Buna ek olarak tüm danışanlarımızın diyet programlarını kan tahlillerine özel olarak hazırlıyoruz” diyen Diyetisyen Gizem Keşli, “ Kolesterolü yüksek olan bir insanın diyeti ile şeker hastası bir insanın diyeti oldukça farklıdır. O yüzden bize başvurmadan önce tüm danışanlarımızdan ufak çaplı bir sağlık kontrolünden geçmelerini istiyoruz. Bu tahlil sonuçlarına göre düzenlediğimiz diyet programları ile hem mevcut sağlık problemlerini gidermeyi hem de onları ideal kilolarına ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda Çorlu da çalışmalarımıza özverili ile devam edeceğiz. Çorlu halkının da sağlıklı beslenmeyi bir alışkanlık haline getirdiği ve diyetisyene gitmeyi bir lüks veya korkutucu bir sebep değil sağlıklı yaşamın ilk adımı olarak düşündüğü günleri görmeyi diliyorum” dedi.  

İmdat Şahin