2015 yılında Lüleburgaz’da ilk şubesi açılan Gizem Keşli Beslenme ve Danışmanlık Merkezi 11 Aralık 2017 tarihi itibariyle Çorlu' da hizmet vermeye başladı. Gizem Keşli, “Çorlu’daki insanların 10 ayda 2.6 ton zayıfladığını” belirtti
Gazetemize konuşan Gizem Keşli Beslenme ve
Danışmanlık Merkezi sahibi aynı zamanda diyetisyen Gizem Keşli danışmanlık
merkezinin kuruluşunu anlattı. Keşli, "2015 yılında 2.5 yıl hizmet
verdiğim Özel Bir Nefes Hastanesinden ayrılıp kendi danışmanlık merkezimi
kurdum. Lüleburgaz’daki danışanlarımızdan o kadar güzel dönüşler aldık ki
mesafe sorunu olup da bize ulaşamayan kişiler için ve kurumsal bir yapı
oluşturabilmek adına 2. şubemiz olan Çorlu Şubemizi 2017 Aralık ayında faaliyete
geçirdik” dedi.
“HEM LÜLEBURGAZ’DA HEM ÇORLU’DA HİZMET VERİYORUZ”
Diyetisyen Gizem Keşli, “Son 10 aydır, Hem Çorlu
Hem Lüleburgaz şubelerimize gelemeyen İstanbul ve Ankara gibi şehir dışında
yaşayan veya yurtdışında bulunan kişilerden gelen yoğun istek üzerine
profesyonel bir Online Diyet sistemi kurduk. Fransa’da, Belçika’da ve
Almanya’da yaşayan Türk danışanlarımız ile oldukça başarılı sonuçlar aldık.
Aynı şekilde kurduğumuz sistem sayesinde Türkiye’nin neresinde olursanız olun,
81 ile de aynı şartlar altında Online Diyet hizmeti verebiliyoruz. Çorlu Şubemizde benimle birlikte Diyetisyen
Merve Üzel Hanım da görev alıyor.
Kendisi hem Online Diyetlerimizi yürütüyor hem de değerli Çorlu halkına
hizmet veriyor” dedi.
“DİYETİSYEN DENİNCE AKLA AÇ BIRAKAN, GELİYOR ÇOK
YANLIŞ”
Gizem Keşli mesleğe ilk başladığında oluşan
yanlış algının yıkılması için uğraştığını belirtti, Keşli, “Lüleburgaz’da
mesleğe ilk başladığımda "
Diyetisyen " denince akla " aç bırakan, katı rejimler uygulatan,
yasaklarla dolu listeler veren kişi " geliyordu. İlk günden bugüne
amacımız hem şahsi hem kurumsal olarak insanların akıllarında oluşan bu olumsuz
diyetisyen algısını yıkmak oldu. İnsanlar yıllar boyu diyet yaparken haşlanmış,
yağsız ve tuzsuz sebzeler yemeye, öğlenleri işe sefer tası ile yemek taşımaya
mecbur bırakıldı. Bizim amacımız insanlara zorla uygulayabilecekleri bir sistem
değil keyifle uygulayabilecekleri, günlük hayatlarına uygun ve sürdürülebilir
bir sistem oluşturmak” dedi.
“DANIŞANLARIMIZIN DIŞARDA NEYİ NE KADAR YEMELERİ
GEREKTİĞİNİ SÖYLÜYORUZ”
Diyetisyen Gizem Keşli, “Fabrikada çalışan
danışanlarımızın diyetleri vardiya saatlerine özel olarak hazırlanır. 3 vardiya
çalışanlara 3 ayrı diyet listesi verilir. Veya hemşire gibi mesaili çalışan
danışanlarımıza mesailerine özel diyet programları hazırlanır. Sizin günlük
hayatınızın saatleri nasıl beslenmenizi gerektiriyorsa beslenme programınız da
buna özel olarak hazırlanır. Ayrıca birçok danışanımız öğle yemeklerinde ya
işyerlerinde çıkan tabldotu yer ya da dışarıda esnaf lokantalarını tercih eder.
Her ne kadar bu yemeklerin yağ içeriği daha fazla olsa da bizim amacımız
danışanlarımıza onlar için uygun olan miktarı ve yeme düzenini öğretmektir. Bu
nedenle özel bir hastalığı yoksa tüm danışanlarımıza öğle veya akşam yemeklerinde
dışarıda nasıl sağlıklı alternatifler seçebileceklerini söyleriz veya iş
yerinde çıkan tabldot menüden kendileri için doğru olan tercihleri yapmalarını
öğretiriz” dedi.
“ÇORLU HALKININ SAĞLIKLI BESLENMEYİ ALIŞKANLIK
HALİNE GETİRMESİNİ HEDEFLİYORUZ”
“Buna ek olarak tüm danışanlarımızın diyet
programlarını kan tahlillerine özel olarak hazırlıyoruz” diyen Diyetisyen Gizem
Keşli, “ Kolesterolü yüksek olan bir insanın diyeti ile şeker hastası bir
insanın diyeti oldukça farklıdır. O yüzden bize başvurmadan önce tüm
danışanlarımızdan ufak çaplı bir sağlık kontrolünden geçmelerini istiyoruz. Bu
tahlil sonuçlarına göre düzenlediğimiz diyet programları ile hem mevcut sağlık
problemlerini gidermeyi hem de onları ideal kilolarına ulaştırmayı
hedefliyoruz. Bu doğrultuda Çorlu da çalışmalarımıza özverili ile devam
edeceğiz. Çorlu halkının da sağlıklı beslenmeyi bir alışkanlık haline getirdiği
ve diyetisyene gitmeyi bir lüks veya korkutucu bir sebep değil sağlıklı yaşamın
ilk adımı olarak düşündüğü günleri görmeyi diliyorum” dedi.
İmdat Şahin