• Cumhuriyet Parkı Temizlendi
  • Cumhuriyet Parkı Temizlendi
Çorlu Güncel

Cumhuriyet Parkı Temizlendi

  • 17 Eylül 2018
  • 1136 Kez Okundu

Çorlu Gençlik Merkezi gönüllüsü Gençler, vatandaşlarla birlikte Cumhuriyet Parkı’nda temizlik yaptı.

10 POŞET ÇÖP TOPLANDI

Gençlik ve Spor Bakanlığı Çorlu Gençlik Merkezi gönüllüsü gençler, merkezin gençlik liderleriyle birlikte 15 Eylül Dünya Çevre Temizliği günü nedeniyle Havuzla Mahallesinde yer alan Cumhuriyet Parkı’nın çamlık kısmını temizledi. Yaz boyunca bu kısımda piknik yapan vatandaşlardan geriye kalan cam kırıkları, sigara izmaritleri, ambalaj atıkları gibi çöpleri temizleyen gençler, iki saatlik çalışma sonunda yaklaşık 10 büyük çöp poşetini doldurdu.

EL BİLİĞİ İLE TEMİZLENDİ

Çevre temizliği konusunda farkındalık oluşturmak için Cumhuriyet Parkı'nda bir araya geldiklerini belirten Çorlu Gençlik Merkezi Gençlik önderlerinden Güvenç Güneş, “15 Eylül Dünya Çevre Temizliği günü. Türkiye’de ilk kez bu etkinlik yapılıyor. Çorlu Gençlik Merkezi olarak bizler de Yürüyen Ayaklar Seyahat Blog ve Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu ile gönüllü vatandaşlarımızın da katılımıyla Cumhuriyet Parkı’nın Çamlık kısmını temizledik. Çöpleri toplarken de ayrıştırarak topladık. Özellikle doğada uzun süre çözülmeyen camları toplamaya özen gösterdik. Bunu bir gün değil her gün yapmamız gerekiyor” dedi.

HALKIMIZ ÇEVRE KONUSUNDA HASSAS DEĞİL

Parkta gönüllü olarak çöp toplayan vatandaşlardan biri de vatandaşların dikkatsiz davranarak çevreye çöp attığını söyledi. Çevreyi temizleyen gençleri gördüğü için kendisi de onlara katılarak çöp toplayan vatandaş, temizlik için özen gösterilmesini istedi. Parklardaki kirliliğin genellikle vatandaşlar tarafından atılan çöpler olduğunu belirten gönüllülerden biri, “10 çöpün dokuzu vatandaşların buraya getirdiği çöpler. Çöpler içinde ne ararsanız var.” Dedi. Çocuğuyla birlikte parkı temizleyen bir anne ise “ İnsanlarımız çevreye duyarlı olmadığı için daha çok insan kaynaklı çöpler var. Buraya gelenler özellikle çekirdeklerin kabuklarını yerlere atmasınlar. Çöpleri için de yanlarında poşet bulundurup bu poşete atsınlar. Çöp poşetlerini de çöp konteynırlarına atarlarsa park temiz kalacaktır” dedi. 

SEYFİ GENÇ