• İlerlemenin İtici Gücü: Bilgi Ve Teknoloji
  • İlerlemenin İtici Gücü: Bilgi Ve Teknoloji
Çorlu Güncel

İlerlemenin İtici Gücü: Bilgi Ve Teknoloji

  • 17 Eylül 2018
  • 1100 Kez Okundu

2018-2019 Eğitim Öğretim yılı açılışı nedeniyle Rüştü Uzel Endüstri Meslek Lisesi’nde tören yapıldı.

ÜZERİNDE TİTİZLİKLE DURULMALI

Okul yöneticilerinin ve öğrencilerinin katıldığı törende konuşan okul Müdürü Nuh Kemal Aydoğan, liseye yeni başlayan 9. sınıf öğrencilerine hoş geldiniz diyerek lise öğrenimlerinde başarılar diledi. Aydoğan yaptığı konuşmada, uzun bir tatilin geride kaldığını, yeri eğitim ve öğretim yılının büyük bir enerji, sevinç ve mutlulukla başladığını belirterek, “Kuşkusuz eğitim, üzerinde titizlikle durulması ve her şeyden fazla sahiplenilmesi gereken, kararlılık isteyen ve süreklilik taşıyan uğraş dolu bir süreçtir” dedi.

EĞİTİM REKABETİN ANAHTARI

Aydoğan, öğretmenlerin bilgiyi aktaran değil, bilgiye ulaşma yollarını sunan kişiler olmaları gerektiğini belirterek, “Nitelikli insan kaynağının ülkelerin en büyük zenginliği olduğu günümüzde, bilgi ve teknoloji üretiminin ilerlemenin itici gücü haline geldiği bilinmektedir. Eğitim, daha müreffeh, daha güçlü, rekabet gücü yüksek ve bilgi çağında söz sahibi bir ülke olabilmenin şüphesiz en önemli anahtarıdır” dedi.

ÖĞRENCİLERE TAVSİYE

Konuşmasında öğretmenlere de seslenen Rüştü Uzel Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Nuh Kemal Aydoğan, öğretmenlerin eğitimde öğrencilerden sonraki en önemli unsurun öğretmenler olduğuna vurgu yaptı. Aydoğan, konuşmasında ülkenin dört bir yanında zor koşullar altında görev yapan ve görevi sırasında şehit edilen öğretmenleri de minnetle andı. Aydoğan, “Bu mesleğe gönül vermiş, yeni nesillere yol gösteren, milletimizin gönlünde özel yeri bulunan tüm öğretmenlerimize şahsım ve devletim adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Aydoğan öğrencilere derslere daha fazla zaman ayırmalarını, öğretmenlerin can kulağıyla dinlemelerini ve çekinmeden soru sormalarını istedi

SEYFİ GENÇ.