• Çorlu Tso'da Gurur Günü
  • Çorlu Tso'da Gurur Günü
  • Çorlu Tso'da Gurur Günü
  • Çorlu Tso'da Gurur Günü
  • Çorlu Tso'da Gurur Günü
  • Çorlu Tso'da Gurur Günü
  • Çorlu Tso'da Gurur Günü
  • Çorlu Tso'da Gurur Günü
Çorlu Güncel

Çorlu Tso'da Gurur Günü

  • 15 Eylül 2018
  • 1326 Kez Okundu

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nın 60. kuruluş yılı nedeniyle Tanışma ve Birliktelik Organizasyonu düzenlendi. Organizasyonda yaptığı yatırımlarla ülkede ticareti geliştiren firmalara çeşitli kategorilerde ödüller verildi.

DÜNYAYLA REKABET ZORLAŞTI

Çorlu TSO’yu tanıtan filmin sinevizyondan yapılan gösteri ile başlan gecede Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Erdim Noyan, Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun ve Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak konuştu.

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Erdim Noyan yaptığı konuşmada dünyada rekabetin yükseldiğini ve ticaret savaşlarının yaşandığını belirterek, “Sanayicilerimizin üretime, istihdama ve ihracata devam ederek, başarı öyküleri yazdılar. Gurur kaynağı olan firmalarımız ülkeye sağladıkları katma değerle cesareti ve inancı ve azmi temsil ediyorlar. Üretimin, istihdamın ve ihracatın gerçek kahramanı olan bu üyelerimiz ülkemizin kalkınmasında ve markalaşmasında önemli bir rol üstlenmektedir. Dünya ile zor şartlar altında rekabet eden, ülke ekonomimize katkı sağlayan sanayicilerimize, yöneticilerine ve çalışanlarına bir kez daha kutluyor ve tebrik ediyorum.” dedi. Noyan, kadın ve engelli istihdamında da ülkenin en başarılı firmaları arasına giren Çorlu TSO üyesi firmaları da Çorlu TSO bünyesinde barındırmaktan gurur duyduklarını söyledi.

PROJELERİMİZİ BİR BİR HAYATA GEÇİRİYORUZ

Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, yaptığı konuşmada “Bugün burada ödül vereceğimiz bu değerli insanların emeği ve çabasıyla Türkiye’nin en büyük ve saygın odalarından biri olan Çorlu TSO’nun yönetim kurulu başkanı olarak hepsine gönülden teşekkürü bir borç biliyorum. Büyük fedakârlık ve emekle bu günlere gelen odamızın emin ellerde olduğunu bilmelerini istiyorum” dedi. Volkan konuşmasında Çorlu’yu ve Çorlu TSO’yu gelecek döneme hazırlamaya çalıştıklarını söyledi. Volkan, “Birlikte güçlüyüz sloganıyla yaklaşık 5 ay önce göreve geldik” diyerek, “Kentin güçlü geleceğine ve potansiyeline inanan iş insanları olarak üyelerimizin giderlerini düşürüp karlarını maksimize edecek projeler üzerinde çalıştık. Bunları bir bir hayata geçiriyoruz” diyerek 5 aylık icraatlerini salondaki katılımcılara anlattı.

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt yaptığı konuşmada özgürlük, eşitlik, adalet, refah, sürdürülebilirlik gibi kavramların şekillendirildiği bir süreçten geçildiğini belirterek “Devletler vatandaşlarının, kurumlar paydaşlarının, şirketler ise çalışanlarının bu ihtiyaçlarını karşıladıkları ölçüde güçlü olabilmektedirler. İnsan merkezli olmanın gereklerini yerine getirmek ise pek kolay görünmemektedir. Kaynakların paylaşımı, jeopolitik kaymalar, yeni güç çatışmaları, kısıtlı ekonomi ve doğal kaynaklar yine ülkemizde ve dünyamızda belirleyici olacaktır. Bütün ülkeler bu etkenlerle birlikte ekonomik güçlerini arttırmaya çalışırken, neredeyse herkesin eşit ölçüde etkilendiği küresel dalgalanma ve belirsizliklerle de mücadele içindedirler.” dedi

EN BÜYÜK ZENGİNLİK GİRİŞİMCİ KARAKTER VE CESARET

Sarıkurt yaptığı konuşmada ülke olarak içinde bulunduğumuz şartlar son derece zorlayıcı olmakla birlikte bizleri bu zorluklardan bir nebze olsun uzaklaştıracak çeşitli yöntemler olduğuna inandığını belirterek, “Bence ülke olarak en önemli zenginliğimiz nedir, bilir misiniz? Genlerimize işlemiş olan girişimci karakterimiz ve cesaretimizdir. Ülkemizi, şehrimizi büyütmenin yolu da girişimci sayımızı arttırmaktan, yeni yatırımlar için cazibe merkezleri yaratmak ve şirketlerimizi büyütmekten geçiyor. Ortaya koyacağımız yeni vizyon doğrultusunda yerel kabiliyetlerimiz ve değerlerimizi etkin ve verimli bir şekilde kullanarak hem kentimizi hem de ülkemizi yeni hedeflere taşımaya hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum” dedi.

Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, yaptığı konuşmada, Ticaret ve Sanayi odalarının bulundukları kent ekonomileri için önemli bir işlev gördüklerini belirterek, “Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nın çalışmaları kentimiz için çok önemlidir. Ticaret ve Sanayi Odası ülkemizin ekonomik aynasıdır. Maalesef ekonomide işler iyi gitmemektedir. Merkez Bankası repo faizini 17,5ta 24’e yükseltmek durumunda kaldı. Dünyada en yüksek faiz uygulayan üçüncü ülke olduk. Ama dövizde beklenen düşüş olmadı” dedi.

7 DALDA 58 ÖDÜL

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nın yeni yapılan modern binasındaki Enis Sülün Konferans Salonu’nda düzenlenen organizasyonda Çorlu Ticaret Sanayi Odası’nın hayatta olan 8 eski meclis başkanı ve yönetim kurulu başkanına hatıra ödülü verildi. Çorlu TSO üyeleri arasında en çok istihdam sağlayan 3 firmaya ödüllerini Tekirdağ Milletvekilli İlhami Özcan Aygun verdi. En çok kadın ve engelli istihdamı sağlayan üçer firmanın ödüllerini ise Marmara Ereğlisi Kaymakamı Sıdkı Zehin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak verdi. En yüksek ihracat yapan ilk üç firmanın ödüllerini ise Çorlu Belediye Başkan Ahmet Sarıkurt verdi. Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası üyeliğinde 50 yılını deviren ve halen faal olan 13 üyenin ödülleri ise Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Erdim Noyan ve Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan tarafından verildi.

Gecedeki son ödül ise İstanbul Sanayi Odası tarafından hazırlanan 500 Sanayi Kuruluşu sıralamasında yer alan Çorlu TSO’ya kayıtlı 25 kişiye ödül verildi.

SEYFİ GENÇ