• Durak İşgalleri Devam Ediyor
Çorlu Güncel

Durak İşgalleri Devam Ediyor

  • 15 Eylül 2018
  • 1129 Kez Okundu

Çorluda yaşanan otopark sorunundan en çok nasibini otobüs durakları alıyor. Atatürk Bulvarı’ndaki bir otobüs durağı tamamen araç park yeri olmuş durumda.

Caddelerin üzerine cep şeklinde otobüslerin yolcularını rahatça indirip bindirmek için yapılan duraklar maalesef amacı dışında kullanılıyor. Yolcular durağa park eden araçlar yüzünden otobüse binerken ve inerken büyük tehlikeler atlatıyor. Durağa yanaşamayan belediye otobüsleri trafiği de olumsuz etkiliyor.

NEDEN ÇARE BULUNMUYOR?

Çorlu’nun kanayan yarası olan otopark konusunda yetkililerin hiçbir girişimde bulunmaması vatandaşı çileden çıkarıyor. Vatandaşlar, “Bugün baktığımız zaman Çorlu’nun en büyük sorunlarının başında otopark geliyor, araçlar yollarda gelişigüzel bırakıyor, duraklar park yeri olmuş durumda, bunları yetkililer görmüyor mu? Neden bir çözüm üretmezler veya neden böyle bir girişimde bulunmazlar anlamış değiliz. Şu görüntüye bakın durak tamamen park yeri olmuş. Otobüs kesinlikle durağa yanaşamaz yolda yolcularını indirip bindirmek zorunda” dedi.

TRAFİĞİ ETKİLİYOR

Durağa yanaşamayan otobüslerin yolda yolcu indirip bindirdiğini söyleyen vatandaşlar bu durumdan trafiğinde olumsuz etkilendiğini kaydetti. Vatandaşlar, “durağa yanaşamayan büyük belediye otobüsleri dakikalarca yolda indirip bindiriyor, durum böyle olunca da arkada araçlar yığılıyor trafik aksıyor. Ancak otobüs hareket ettiği zaman diğer arabalar hareket edebiliyor. Otobüs duraklarına araçlarını park eden kendini bilmez sürücüler acaba bu durumları hiç düşünmüyor mu? Neden başka bir yere park etmiyorlar başka insanlara böyle zulüm yaşatıyorlar anlamış değiliz” dedi.

ATATÜRK BULVARI SERVİS ARAÇLARININDA GÜZERGÂHI

Çorlu da on binlerce işçinin işe gittiğini servis araçlarının güzergâhının da Atatürk Bulvarı olduğunu söyleyen bir işçi kendilerinin de zorlandığını söyledi. İşçi, “Çorlu’da on binlerce işçi bu duraklardan servis araçlarına binmeye çalışıyor. Servis araçları da bu durakları kullanıyor ama duraklar bu şekilde park yeri olunca servis araçları da giremiyor bizler yolda servislere binmeye çalışıyoruz. İşçiler üç vardiya çalışıyor ve üç defa servisi kullanmak zorunda Atatürk Bulvarı’ndaki bu otobüs durakları sürekli bu şekilde oluyor. Yetkililerin bu duruma çözüm bulmasını istiyoruz” dedi.

İmdat Şahin