• Hedef 20 Bin Kursiyer
  • Hedef 20 Bin Kursiyer
Çorlu Güncel

Hedef 20 Bin Kursiyer

  • 15 Eylül 2018
  • 1411 Kez Okundu

Çorlu Halk Eğitim Merkezi’nde (HEM) Yaygın Eğitim Kurulu toplantısı yapıldı. Çorlu HEM Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Çorlu’daki kurumların yaşam boyu öğrenme ve eğitim sorumluları ile Halk Eğitim Merkezi paydaşları katıldı.

12 KİŞİNİN TALEBİYLE KURS AÇILIYOR

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü görevine 16 Ağustos’ta başlayan Mehmet Gülen’in yaptığı sunumla Halk Eğitim Merkezi’ndeki kurs ve eğitim faaliyetleri masaya yatırıldı. Merkezin çalışmalarının tanıtıldığı sunumda, Gülen, Çorlu Halk Eğitim Merkezi’nin kapasitesi ve hedefleri hakkında bilgiler verdi. Çorlu’da her yıl 15 bin kişinin Halk Eğitim Merkezi’nden faydalandığını açıklayan Gülen, hedefin 20 bin kişiye ulaşmak olduğunu söyledi.

KURUMLARIN BÜNYELERİNDE AÇTIKLARI KURSLARA DESTEK

Halk Eğitim Merkezi’ndeki kursların Çorlu’nun nüfus yapısına göre açıldığını belirten Gülen, bu nedenle ev hanımlarını ve istihdama yönelik kursların ağırlıkta olduğunu kaydetti. Gülen, minimum 12 kişinin başvurmasıyla birlikte Milli Eğitim Bakanlığı tarafından modülü yayınlanan kursların tümünün açılabildiğini belirterek, Çorlu Halk Eğitim Merkezi’nin imkânları dâhilinde de kursların büyük bir bölümünü açabilme kapasitesine sahip olduklarını açıkladı. Gülen, “kurumlarımız veya vatandaşlarımız bizden yeter ki kurs açılmasını istesin. Bizde yeteri kadar öğretmen ve usta öğretici var. İster kendilerinin gösterdikleri yerlerde, isterse merkezimizde kursları açabiliyoruz. Bunun için gerekli rakam 12 kursiyer” dedi.

OKUMA YAZMA KURSLARI DEVAM EDECEK

Halk Eğitim Merkezi’nin sadece Havuzlar’daki Halk Eğitim Merkezi binasıyla sınırlı olmadığını belirten Gülen, cezaevi, devlet hastanesi, Mühendislik fakültesi, sitelerin ortak alanları, okullar gibi eğitim ve öğretime uygun her noktada kurslar açtıklarını kaydetti. Gülen bu yıl da okuma yazma kurslarına ağırlık verileceğini ve Çorlu’da okur yazarlık oranının arttırılması için tüm kurumlarla elbirliği ile çalışılmaya devam edileceğini söyledi.

Değerlendirme toplantısından sonra Mehmet Gülen tarafından katılımcılara Halk Eğitim Merkezi Aşçılık Kursu öğrencileri tarafından yapılan Kayseri mantısı ikram edildi. Mantının lezzetli olduğunu belirten katılımcılar kursiyerlere tam not verdi.

SEYFİ GENÇ