• “Amacımız Trakya'da Bir Numaralı Sendika Olmak”
  • “Amacımız Trakya'da Bir Numaralı Sendika Olmak”
  • “Amacımız Trakya'da Bir Numaralı Sendika Olmak”
Çorlu Güncel

“Amacımız Trakya'da Bir Numaralı Sendika Olmak”

  • 11 Eylül 2018
  • 1637 Kez Okundu

Bir ay önce genel kurulla Belediye İş Sendikası Trakya Şube Başkanı olan 36 yaşındaki genç başkan İbrahim Özçelik gazetemize konuştu. Özçelik “Trakya’da bir numaralı sendika olmayı amaçlıyoruz” dedi.

3 Eylül itibariyle profesyonel olarak başkanlığa geçtiğini belirten İbrahim Özçelik, “3 Eylül itibariyle profesyonel olarak başkanlığa geçtim. İlk olarak işyeri ziyaretlerimize başladık, Çorlu Belediyesi’ndeki iş yerlerini ziyaret ettik. Kapaklı Belediyesi’ndeki temizlik işçileri ile toplantılar gerçekleştiriyoruz. Yine tabi örgütlü olduğumuz yerlerdeki bütün işçilerle görüşüyoruz ve görüşlerini alıyoruz. Ergene, Babaeski Süleyman paşa Belediyelerindeki işyerlerimize de ziyaretler gerçekleştireceğiz” dedi.

“HEDEFİMİZ TRAKYA’NIN BİR NUMARASI OLMAK”

Örgütlü mücadele olmazsa olmazdır. Maalesef günümüz şartlarında işçiler sindirilmeye çalışılıyor. Hani böl parçala yönet vardır ya işverenler daha çok bundan yana olduğu için sendikaların elleri bu noktada güçsüz kalıyor. Geçmiş yıllarda olan sendikal örgütlülükle bugün ki sendikal örgütlülük arasında çok fark var. Bununla ilgili Belediye iş sendikası olarak atacağımız adımlar var. Bizim sendikamız hizmet iş kolunda ilk kurulan sendikadır. Ancak Trakya’da maalesef kendimizi pek fazla gösteremedik. Bundan sonraki hedeflerimizde o var. Belediye İş Sendikası’nı Trakya da birinci sendika yapmak gibi bir amacımız var. Bu hükümetin almış olduğu kararlar ve çıkarmış olduğu yasalarla sendikaların elini çok güçsüzleştiriyor. Bunu de belirmek isterim” dedi.

“İŞÇİ MAAŞLARI ERİMEKTE”

Son zamlarla birlikte işçilerin maaşları eridiğini söyleyen Belediye İş Sendikası Trakya Şube Başkanı İbrahim Özçelik, hükümete seslendi. Özçelik, “Bugün ki şartlarda her şeye zam geliyor. Geçen ay aldığımız bir ürün bu ay daha da pahalanmış olarak satın alıyoruz. Bu zamlar karşısında maalesef işçinin aldığı ücret gün geçtikçe eriyor. Bizim hükümetten isteğimiz sendikaların önünü açmasıdır, maden açmıyorlar bari işçinin hakkını layıkıyla versinler” dedi. Taşeron sistemine de değinen Özçelik, “ Birde son yıllarda ortaya çıkan ve giderek artan bir taşeron sistemi var. Buna ben kölelik sistemi diyorum. Bizim olduğumuz belediyelerde taşeron işçilerde maaşları iyi diyebiliriz ama yine de kadrolu işçiyle arasında farklar söz konusu. Bu durumların giderilmesi gerekiyor, en son bir hükümet taşeronu bitirdik diye ortaya çıktı ama taşeronun bittiği falan yok.  Ücreti iyi olan bir işçi daha verimli çalışır ve o işyerinde sorun olmaz” dedi.

“BİZ BAZI SENDİKALAR GİBİ DEĞİLİZ”

Belediye İş Sendikası olarak genel hizmet kolunda kurulan ilk sendika olduklarını, yıllardır sendikal anlamda mücadele ettiklerini kaydeden İbrahim Özçelik bazı sendikalar gibi partilerin sendikası değiliz” dedi. Özçelik, “Ben 16 yaşında Çorlu Belediyesi’ne başladım ve 21 senedir de orada çalıştım. Ben işçi olarak çalıştım yıllardır ve bugün sendika başkanı oldum. Bunu şunun için söylüyorum. Bizim uğraşımız işçiyle olmalı, sendikaların bütün uğraşı işçiyi daha iyi koşullarda nasıl yaşatabilirim bunun mücadelesini vermeli. Bizim sendika olarak hiçbir siyasi partiyle bir bağımız yok. Benim sendikamız açısından en çok gurur duyduğum konu budur. Bizim ne A partisine ne B partisine ne de C partisine bir yakınlığımız yok. Biz işçi sınıfına hitap etmek amacıyla kurulmuş ve bu amaç doğrultusunda mücadele veriyoruz. Bazı sendikalar siyasi partilere yakın oldukları için belediyelerde örgütlenmeleri kolay oluyor tabi, ama bizim işimiz çok zor. Biz işçi sınıfı mücadelesini verdiğimiz için gerçekten işçiden yana tavır aldığımız için bizim işimiz biraz daha zor ama bu zorlukları elbette aşacağız” dedi.

İmdat Şahin