• “Sanata İlgi Düşük”
  • “Sanata İlgi Düşük”
Çorlu Güncel

“Sanata İlgi Düşük”

  • 11 Eylül 2018
  • 1253 Kez Okundu

Geçtiğimiz hafta sonu Belediye Meydanı’nda açılan üç günlük Kent Konseyi Hanım Eli Sergisi’ne ahşap üzerine akrilik çalışmalarıyla katılan ve çalışmaları takdirle karşılanan ressam Seyhan Yıldırım, Çorlu’da sanata ilginin düşük kaldığını söyledi.

KİŞİSEL SERGİ AÇACAK

Belediye Meydanı’ndaki üç günlük sergide eserlerini Çorlu halkıyla buluşturan Ressam Yıldırım, genellikle tuval üzerine yağlı boya resim çalışması yaptığını belirterek, ahşap üzerine akrilik tekniğiyle yaptığı çalışmalara yeni başladığını söyledi. Gazetemize eserleri ve çalışmaları hakkında bilgi veren Ressam Seyhan Yıldırım, “Normalde tuval üzerine yağlı boy çalışıyorum. Atölyemde her gün çalışıyorum. Daha önce bir kişisel sergim oldu. Karma sergilere de katıldım. Siparişler de alıp onları da yapıyorum. İlerleyen zamanlarda yaptığım resimler biriktikçe yeniden kişisel sergi açmayı düşünüyorum. Normalde tuval üzerine çalışıyorum. Kişisel resim sergisini de bu eserlerden oluşturmayı düşünüyorum.  Ahşap üzerine akrilik tekniği ile yapılan eserlerin bu serginin temasına daha uygun olacağını düşündüğüm için bu eserlerle katıldım” dedi. Yıldırım, ahşap üzerine akrilik tekniğiyle yaptığı eserleri hem çalışmalarımı renklendirmek hem de kendisini bu teknikle de ifade etmeyi denemek için ortaya koyduğunu söyledi.

BÖLGEDE SANATA İLGİ DÜŞÜK

Üç günlük sergi süresinde Çorlu halkının genel olarak sergiye ilgisiz kaldığını belirten Yıldırım, “Kent Konseyi Bünyesine üç günlü bir sergi açıldı. Halkın ilgisi çok iyi değildi. Hava şartlarından olduğunu düşünüyorum. Hava şartlarımız üç günlük sergi boyunca serin gitti. Gelen insanlar da daha uygun şeylere gitti. Bizim sanat eserlerimiz pahalı geldi. İnsanlar da zücaciye marketlerinden ucuz, Çin malı plastik ürünleri alıp duvarlarına asmayı tercih ediyorlar. Bölgeniz insanını sanata ilgisi düşük. Fakat bu hiç olmadığı anlamına geliyor. İlgilenen, gelip bakan ve inceleyen insanlar var. Onlar sanattan anlıyor ve sanatçıyı takdir ediyorlar” şeklinde konuştu.

SEYFİ GENÇ