• Hayatını Kaybedenler İçin Karanfil Bıraktılar
  • Hayatını Kaybedenler İçin Karanfil Bıraktılar
  • Hayatını Kaybedenler İçin Karanfil Bıraktılar
  • Hayatını Kaybedenler İçin Karanfil Bıraktılar
  • Hayatını Kaybedenler İçin Karanfil Bıraktılar
Çorlu Güncel

Hayatını Kaybedenler İçin Karanfil Bıraktılar

  • 10 Eylül 2018
  • 1369 Kez Okundu

Sarılar Mahallesi’nde meydana gelen tren kazasında yaşamını yitiren 25 kişi için olayın meydana geldiği yere karanfil bırakıldı.

8 Temmuz da Uzunköprü Halkalı seferi yapan tren Sarılar Mahallesi Mevkiinde raylardan çıkarak 25 yolcu hayatını kaybetmiş, 341 yolcu da yaralanmıştı. Tren kazasında hayatını kaybedenlerin yakınları ve kazadan yaralı kurtulanlar kaza olayının unutulmaması ve sorumluların cezalandırılması için olayın yaşandığı yerde tren raylarına kırmızı karanfiller bırakarak anma etkinliği düzenlediler. Kazada yakınını kaybeden acılı aileler ve kazadan yaralı kurtulanlar Sarılar Mahallesinde toplanarak basın açıklaması düzenlediler ve ardından olayın yaşandığı tren yoluna ellerinde hayatını kaybettikleri yakınlarının fotoğrafları ile yürüdüler.  Trenin geçtiği saatte kırmızı karanfiller bıraktılar.

“YAŞANILAN OLAYIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Sarılar Mahallesi meydanında toplanan aileler burada bir basın açıklaması düzenledi.   Kazada hayatını kaybedenler adına 14 yaşında kızı Bihter Bilgin’i, iki kardeşini  ve beş aylık yeğenini kaybeden Zeliha Bilgin Konuştu.  Yaşanılan olayda ki ihmallere dikkat çekilen konuşmada, Zeliha Bilgin bunun bir kaza olmadığını ihmaller zinciri ile kazanın bağıra, bağıra geldiğini ve bunun bir cinayet olduğuna söyledi. Bilgin, “8 Temmuz günü yaşananlar çok acı ve ihmal doluydu. Burada 25 yakınımız hayatını kaybederken 341 kişi de yaralandı. Bize kaza diyorlar ancak yaşanılanlar bir kaza değil cinayettir. Burada ihmaller zinciri vardır. 6 Haziran’da ihale açılıyor 20 Haziran’da ödeneksizlik nedeni ile iptal ediliyor.  Tasarruf yapacağız adı altında yol bekçileri kadrosu azaltılmış. Olay yeri kazadan kısa bir süre sonra moloz yığınları ile doldurularak seferler tekrardan başlıyor. Bizler ölenlerin yakınları olarak yaşanan olayın takipçisi olacağız. Haklarımızı sonuna kadar arayacağız. Olayın sorumlusu kimlerse bulunarak mutlaka gereken cezayı almalılar. Biz haklarımızı sonuna kadar arayacağız” şeklinde konuştu.

“AİLELERİMİZİ GÜVENDİĞİMİZ DEMİRYOLLARI’NA EMANET ETMİŞTİK”

 Yetkililerden gerekli ilgiyi görmediklerine de dikkat çeken Bilgin “ Biz ailelerimizi en çok güvendiğimiz devletin demiryollarına teslim ettik, onlar bize ölüsünü teslim etti. Ne arayıp özür dileyen var ne de yanınızdayız mesajı veren var. Ben Devlet Demiryolları yetkililerinin yanımızda olmasını isterdim. Cumhurbaşkanın da yanımızda olmasını isterdim. Bize demelilerdi bizim mühendislerimiz görevlerini yerine getiremediler demeliydiler. Bizim sorunumuz devlet ile değil devletin güvenip sorumluluk verdiği mühendisi ile, müteahhitti ile, taşeron şirketi ile bu kaza bağıra bağıra ben geliyorum dedi.  Biz acılı aileler olarak Sarılar halkına teşekkür ediyoruz” dedi.

“İHMALİ OLANLARA CEZA VERİLMESİ İÇİN GEREKENİ YAPACAĞIZ”

Programa katılan CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun ise Meclis’te konunun takipçisi olduklarını belirterek kazada ihmali olanlara gereken cezanın verilmesi için çalışmaları sürdüreceklerini söyledi. Aygün, “Öncelikle tren kazasında yaşamını yitiren canlarımızın ailelerine başsağlığı diliyorum. Gerçekten Türkiye büyük bir acı yaşadı, bu kazada ihmali olanların asla peşini bırakmayacağız ve gerekli cezaları almaları için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

İmdat Şahin