• Chp, 95. Kuruluş Yıldönümünü Kutladı.
  • Chp, 95. Kuruluş Yıldönümünü Kutladı.
  • Chp, 95. Kuruluş Yıldönümünü Kutladı.
  • Chp, 95. Kuruluş Yıldönümünü Kutladı.
Çorlu Güncel

Chp, 95. Kuruluş Yıldönümünü Kutladı.

  • 10 Eylül 2018
  • 1133 Kez Okundu

Cumhuriyet Halk Partisi Çorlu İlçe Örgütü partinin kuruluşunun 95. Yılında Atatürk Meydanı’nda bir etkinlik düzenleyerek kuruşunu kutladı.

Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Konuşmaların ardından meydanda Cumhuriyet Halk Partisi Çorlu İlçe Örgütü partililere ikramlarda bulunuldu ardından halk oyunları gösterileri yapıldı. Kutlama etkinliğine, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Çorlu Belediyesi eski Belediye Başkanı Ünal Baysan, CHP Tekirdağ Eski Milletvekili Emre Köprülü ve partililer katıldı.

Yağmurun altında yapılan etkinlikte CHP Çorlu İlçe Sekreteri Tolga Kerem Dönmezer çelenk töreninin ardından parti adına bir konuşma yaptı. Dönmezer, “Kurtuluş ve kuruluşun partisi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile beraber 2 önemli eserimden bir tanesi olarak nitelendirdiği Cumhuriyet Halk Partisi’nin 95. Kuruluş yıl döneme kutlu olsun” dedi.

“ATATÜRK DÜŞÜNCESİNDEN AYIRMADAN”

Konuşmasını sürdüren Tolga Kerem Dönmezer, partisinin doğum gününü kutladı. Dönmezer, “Köklerini, Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nden alan devrim ve direnişin, kuruluşun partisi olan CHP’nin doğum günü kutlu olsun. Bir siyasi oluşumun temellerinde, bağımsızlık ruhu, özgürlük ateşi ve Sivas Kongresi’nde Manda ve Himaye Kabul Edilemez denen dik duruş vardı. Partimiz her üyesi dünyada ve bölgemizde ki tüm olumsuz gelişmelere rağmen, laiklikten ödün vermeden, Atatürk düşünceden ayrılmadan hukukun üstünlüğünden vazgeçmeden ulusal birliğimizi ve Cumhuriyetimizi koruyacaktır ve çağdaş uygarlık yolunda yürümeye devam edecektir” dedi.

“FABRİKA AYARLARINA GERİ DÖNEBİLİRSEK, YOLUMUZ AYDINLIK”

Atatürk Meydanı’nda hazırlanan kutlama mesajına katılan CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun bir konuşma yaptı. Aygun, “95 yıldan beri hayatını devam ettiren bir siyasi partidir. Kaç tane parti geldi geçti ama tek siyasi mücadelesini sürdüren Cumhuriyet Halk Partisidir. 9 Eylül tarihi İzmir’in kurtuluşunun olduğu gündür. O gün özgürlüğümüzü bağımsızlığımızı kazandığımız bir gündür. Bu gururu onuru yaşatan başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına minnet duyuyoruz. Biz Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılaplarına yani fabrika ayarlarımıza geri dönebilirsek, önümüz açık ve aydınlıktır. Bundan sonraki hedeflerimiz yönümüz Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği yöndür. Bu yolda da sonuna kadar koşmaya ve kanımızın son damlasına kadar vermeye hazırız. Doğum günümüz kutlu olsun” dedi.

İmdat Şahin