• Yol Genişletiliyor
Çorlu Güncel

Yol Genişletiliyor

  • 10 Eylül 2018
  • 1362 Kez Okundu

Orion Kavşağı’nda yaklaşık 2 yıldır atıl bir şekilde bekleyen İrem Kot Çocuk Trafik Eğitim Parkı yol genişletme çalışması nedeniyle yıkılmaya başlandı.

Cumartesi günü İrem Kot Parkı’nda yıkım ve yol genişletme çalışmalarına başlayan Çorlu Belediyesi Fen İşleri Ekibi, yıkım ve parkın tıraşlanması işini büyük oranda tamamlandı. Orion Kavşağı’ndaki trafik düzenlemesi nedeniyle, yolun genişletilerek trafik akışının ferahlatılması için çalışan Çorlu Belediyesi, TREDAŞ’ın parkın uç kısmında yer alan trafoyu içeriye almasıyla birlikte yıkıma başladı.

İNTERNET KABLOLARI KOPTU

Çorlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından greyderle kazılarak ve yüzey toprağı kamyonlarla taşınarak genişletilen parkın altından geçen internet kabloları hasar gördü. Parkın altına döşenen Türk Telekom’a ailt fiber optik kabloların birkaçı kepçe darbesiyle koptu. Bu kaza neticesinde cumartesi öğleden sonra Çorlu7nun bir kısmında Türk Telekom’dan internet hizmeti alan aboneler internetsiz kaldı. Türk Telekom tarafından yapılan düzenleme ise bu bölgelere de sağlam kablolar üzerinde internet bağlantısı verilmesiyle internet erişimi sağlandı. Fakat bu durum mevcut kablolarda yoğunluk yaratarak interneti yavaşlamasına neden oldu.

SEYFİ GENÇ