• Servisçiler Sezonu Dualarla Açtı
Çorlu Güncel

Servisçiler Sezonu Dualarla Açtı

  • 08 Eylül 2018
  • 2291 Kez Okundu

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılını dualarla açan S.S 163 No’lu Çorlu Öğrenci ve Personel Taşımacılığı Kooperatifi, Çorlu Şoförler Odası önünde kurban kesti.

S.S 163 No’lu Çorlu Öğrenci ve Personel Taşımacılığı Kooperatifi 17 Eylül’de başlayacak olan 2018-2019 Eğitim-Öğretim döneminin sezonunun açılışını dualarla ve kurban keserek gerçekleştirdi. Çorlu Şoförler ve Otomobilciler Odası Düğün Salonu’nda gerçekleşen programa Çorlu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Abdullah Baş da katılarak, servis sürücülerine kazasız belasız bir sezon geçirmelerini diledi. S.S. 163 No’lu Çorlu Öğrenci ve Personel Taşımacılığı Kooperatifi Başkanı Behçet Yavumen yaptığı açıklamada, “2018-2019 Eğitim-Öğretim yılına önümüzdeki hafta başlıyoruz. Bu eğitim ve öğretim süre zarfı içinde hem şoför arkadaşlarımız için hem de öğrencilerimiz için 9 aylık bir maraton gerçekleşecek. Ben arkadaşlarıma hayırlı yolculuklar, öğrenci kardeşlerime ise okul hayatları boyunca başarılar diliyorum” dedi.

“YENİ SEZON HAYIRLI UĞURLU OLSUN”

S.S. 163 No’lu Çorlu Öğrenci ve Personel Taşımacılığı Kooperatifi Başkanı Behçet Yavumen şoförlere yeni sezonunun hayırlı ve bol kazançlı olmasını dilerken sözlerine vatandaşları bilgilendirerek devam etti. Yavumen, “Yeni sezonumuzun tüm arkadaşlarımıza hayırlı ve bol kazançlı olmasını temenni ederim. Ayrıca önemle belirtmek isterim ki vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için çocuklarını verdikleri servisin tüm belgelerinin tam ve odamıza kayıtlı olup olmadığına bakmaları gereklidir. Şoförlerimizin belgelerinde hiçbir eksiklik yoktur. Gerekli tüm eğitimleri tamamladılar” dedi.

“ARAÇLAR ÖĞRENCİ SERVİSLERİNE ÖNCELİK VERSİN”

Servis saatlerinde oluşan yoğun trafik nedeni ile zor anlar yaşadıklarını kaydeden Behçet Yavumen, araç sürücülerinden öğrenci servislerine öncelik vermesini, saygı ve hoşgörü beklediklerini söyledi. Yavumen, “Bizler zamanla yarışıyoruz. Bir gün beş dakika erken ya da geç geldiğimizde veli ile problem yaşıyoruz. Biz yolda bir terslik yaşamadığımız müddetçe her gün aynı saatte aynı yerdeyiz. İş güvenliği eğitiminde birçok şey öğrendik. Trafik kurallarında kimse zaten dört dörtlük değil. Bu konu hakkında da bize bilgiler verildi ve daha çok dikkat etmeye başladık. Keşke bu eğitim sadece sürücüye değil de halka da verilse çünkü trafikte sadece araçlar yok, yayalar da var. Bu konu yayaları da ilgilendiriyor. Sürücüler ve öğrenci velilerinden anlayış bekliyoruz. Elimizden geldiğince daha çok öğrencimize mümkün mertebe hizmet vermeye çalışacağız” dedi.

İmdat Şahin