• Yol Yapımı Sıkıntılı İlerliyor
  • Yol Yapımı Sıkıntılı İlerliyor
  • Yol Yapımı Sıkıntılı İlerliyor
  • Yol Yapımı Sıkıntılı İlerliyor
  • Yol Yapımı Sıkıntılı İlerliyor
  • Yol Yapımı Sıkıntılı İlerliyor
Çorlu Güncel

Yol Yapımı Sıkıntılı İlerliyor

  • 07 Eylül 2018
  • 1577 Kez Okundu

Yapımı devam eden Erdal İnönü Caddesi’nin tek şeride düşürülmesi araç sürücülerini zora soktu. Araç sürücüleri, servis şoförleri henüz tek yön uygulamasını bilmedikleri için büyük zorluklar yaşıyor.

Tek yön uygulamasına geçilen Erdal İnönü Caddesi’nde karşı karşıya gelen araçlar veya sokak aralarından caddeye girmeye çalışan araçlar yeni yapılan kaldırım taşlarını devirerek yollarına devam ediyor. Konuyla ilgili Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası 12. Meslek Komite Başkanı aynı zamanda Öz Çelebi Turizm’in sahibi olan Kazım Çelebi gazetemize konuştu. Çelebi, “Ben Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nda 2013 yılından itibaren 12. Meslek Komitesi Başkanlığı’nı yürütüyorum. Bu 12 Meslek Komitesi nedir, ticari taşıt arabaları olan STJM kooperatifi olan araçlar Çorlu Ticaret ve Sanayi Odasına bağlı. Bu ticari araçları olan insanlar servisçiler, taksiciler, minibüsçüler ve öğrenci servisçileri bana Çorlu Ticaret Odası Başkanlığı’nda oy vermiş ben bu insanlarının haklarını korumak zorundayım.

“ŞİMDİDEN KALDIRIM TAŞLARI DEVRİLMİŞ”

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası 12. Meslek Komitesi Başkanı Kazım Çelebi yoldaki kaldırım taşlarının devrildiğini belirterek konuşmasını sürdürdü. Çelebi, “Çorlu Stadı’nın arkasındaki Erdal İnönü Caddesi’ndeki yolun yapımıyla ilgili üyelerimiz bize sürekli şikayette bulunuyorlar bizde kendimizi bu insanlara ifade etmek zorundayız. İki kere buradaki Fen İşlerinden sorumlu başkan yardımcısını aradım beni Fen İşleri Müdürlüğü’ne yönlendirdi oraya gittim. Müdür Kerem Beyle bir türlü araya gelemedik yoğun durumlardan dolayı. Bu yolun tek yöne verilmesi bizim esnaflarımıza bir kaos yaratmaktadır. Bir büyük araç geldiği zaman dönmeye kalksa maalesef araçlar dönemez çünkü dönüşler çok sıkıntılı. Görüldüğü gibi dönen araçlar buradaki yeni döşenen kaldırım taşlarını devirmiş durumda. Yazık değil mi bu bizim vatandaşımızın cebinden çıkıyor” dedi. 

“BİZE HİÇBİR BİLGİLENDİRME YAPILMADI”

1999 yılından beri servis firmasıyım o günden bu güne benim mesleğimle ilgili belediyeler hiçbir şekilde görüş alışverişinde bulunmadılar. Erdal İnönü Caddesi ile ilgili de her hangi bir uyarı tek yöne indirileceği konusunda bize bir bilgilendirme yapılmadı. Biz araçların üzerinde öğreniyoruz. İnsanlarda o şekilde araçların üzerinde öğreniyor, görüyorsunuz çok sayıda insan ters yönden geliyor, su deposunun oraya tabela konulmuş ama kimse farkında olmadan oradan geliyor. Bahçeli evlerin ara sokaklarından insanlar aşağı gitmek için geliyor. Servisler geliyor büyük araba küçük arabalar karşı karşıya geliyorlar. Tam bir çilekeş burası, keşke servis firmalarına diğer ticari araçlara konuyla ilgili bilgilendirme yapılsa” dedi.

“ARAÇLAR KAZA YAPIYOR”

Yolda birçok araba görüyoruz kaza yapan, bize gelen bilgilerde bu yönde diyen Öz Çelebi Turizm sahibi ve Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası 12. Komite Başkanı Kazım Çelebi, “Az önce yanımıza gelen bir kişi de yola girerken kaza yaptığını belirtti. Bize gelen bilgilerde de çok sayıda araç dönüşlerde sıkıntı yaşıyor, kaldırım taşlarına çıkarak geçmek zorunda kalıyor ve araçları hasar görüyor” diyen Kazım Çelebi,  yolun dar olduğunu yolda kalan bir araç olduğu zaman arkada kuyruk olacağını ve servislerin insanları indirirken de yola taşacağını belirtti. Çünkü ceplerin 1 buçuk metre olduğunu araç genişliklerinin daha fazla olduğunu vurguladı.

İmdat Şahin