• Kadın Meclisi Çalışmalarıyla Göz Dolduruyor
  • Kadın Meclisi Çalışmalarıyla Göz Dolduruyor
  • Kadın Meclisi Çalışmalarıyla Göz Dolduruyor
Çorlu Güncel

Kadın Meclisi Çalışmalarıyla Göz Dolduruyor

  • 07 Eylül 2018
  • 1066 Kez Okundu

Kent Konseri Kadın Meclisi Çorlu Belediye Binası’nın önünde kermes düzenledi. Cuma günü açılan kermes Pazar gününe kadar devam edecek.

Düzenlenen kermeste el işlemelerinden, şapkalara kadar, şapkalardan yiyeceklere kadar her şey var. 60 kadının bir araya gelerek Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi öncülüğünde yapılan kermese ilgi yoğundu.

“KADINLARIMIZA PAZAR OLUŞTURMAK”

Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Şefika Koca Dört yıldır arkadaşlarımızla birlikte Kent Konseyi Kadın Meclisi için çalışma yürütüyoruz” diyen Şefika Koca kermesin amacını anlattı. Koca, “İki yıldır başkanlık görevini yürütüyorum, bu kermeslerdeki amacımız evde üretip satamayan kadınlarımıza bir Pazar oluşturmaktır. Hazırladıkları ürünleri değerlendirerek satış yaptırıyoruz, stant ücreti yok, aldısı yok, vergisi yok bizde hiçbir zaman hazır bir ürün olmaz burada hazır hiçbir şey satılmaz hepsi el emeği göz nurudur” dedi.

“KERMESE 60 KADIN ARKADAŞIMIZ ÜRÜNLERİYLE KATILDI”

“8 Mart Dünya Kadınlar gününde kermes yapıyoruz, 23 Nisan’da bayram dolayısıyla yapıyoruz, şimdi festival yapamadığımız için, arkadaşlarımıza jest olsun diye üç günlük bir program hazırladık” diyen Şefika Koca konuşmasını sürdürdü, Koca, “Aşağı yukarı 100 kişiye yakınız ama bu kermesimizde 60 kadın arkadaşımız katıldı, yaz olduğu için çoğunluğu dışarda, bende güzel havaları değerlendirmek istedim, 8 Mart’ta yağmura isyan etmiştik. Güzel havaları değerlendirerek stant açtık ve kadınlarımız burada ürünlerini sergiliyor” dedi.

“KERMESİMİZ ÇOK ÇEŞİTLİ”

Kermeste çok çeşitli ürün olduğunu kaydeden Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Şefika Koca, “Kadınlarımızdan dikiş yapabilenler yorgan dikiyor, yastık dikiyor, pijama dikiyor,  çocuklara önlük dikip kermese getiriyor. Takı stantlarımız var, kokulu stantlarımız var, şal örgü stantlarımız var, şapkalarımız var ve yiyeceklerimiz var. Yiyeceklerden kesmeler var, açmalar var, yufkalarımız var kadınlarımızın kışlık hazırladıkları ürünlerde burada var. Kent Konseyi’nin para alışverişi yoktur, bağışları kesinlikle öksüz çocuklara veriliyor, kermeslerde elde edilen gelirlerin hepsi kadınlarımıza kalıyor, bizler hiçbir şey almıyoruz” dedi.

“KADINLARIMIZ İÇİN BELGE HAZIRLATTIK”

Şefika Koca kadınlar için belge hazırlattıklarını ve dükkânı olan kimsenin kermeste bir şey satamadığını belirtti. Koca, “Vergi Dairesi’nden kadınlarımız için vergiye tabi değildir, ev hanımıdır diye belge aldırdık. Belgelerle dosyalarımızı hazırladık burada kermese katılan hiçbir kadının dükkânı yok. Kermese katılan herkes bu belgeyi almak zorundadır. Gelecek sene birileri aramıza katılırsa onlarda vergiye tabi değildir, ev hanımıdır diye belge alacak” dedi.

İmdat Şahin