• Halk Sağlığı Birimleri Tanıtıldı
Çorlu Güncel

Halk Sağlığı Birimleri Tanıtıldı

  • 06 Eylül 2018
  • 1186 Kez Okundu

Halk Sağlığı Haftası kutlamaları çerçevesinde Çorlu İlçe Sağlık Müdürü Evren Tarım ve kurum personeli, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç’ı ziyaret ederek halk sağlığını koruyucu çalışmalar hakkında bilgi verdi.

KORUYUCU HİZMETLER HAKKINDA BİLGİ

Her yıl 3-9 Eylül tarihleri arasında kutlanan Halk Sağlığı Haftası için bilgilendirme ve tanıtım çalışmaları devam ediyor. Özel hafta nedeniyle İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesinde yürütülen halk sağlığını koruyucu çalışmalar hakkında bilgilendirme yapıldı. Çorlu İlçe Sağlık Müdürü Evren Tarım ve İlçe Sağlık Müdürlüğü personeli,  Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç’ı makamında ziyaret ederek Çorlu’da yürütülen halk sağlığını koruyucu hizmetler hakkında bilgi verdi.

SALGIN TEHLİKESİNE ETKİN MÜCADELE

Sağlık Müdürlüğü ekipleri birinci basamakta sağlık hizmeti veren Aile Sağlığı Merkezleri, Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM), Çocuk Ergen Kadın ve Üreme Sağlığı Birimi (ÇEKÜS), Sağlıklı Hayat Merkezleri (SHM), Sağlık Evleri, Verem Savaş Dispanseri (VSD) Çocuk Ergen Kadın ve Üreme Sağlığı Birimi (ÇEKÜS) gibi merkezler hakkında bilgi verdi. İlçe Sağlık Müdürü Tarım yaptığı bilgilendirmede, “Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü, 7 gün 24 saat boyunca bulaşıcı hastalıklara yönelik izlem yapmakta, herhangi bir salgın tehlikesi durumunda süratle harekete geçerek salgın kontrol çalışmalarına başlamaktadır. İçme-kullanma suyu, ambalajlı sular, kaplıca suları, yüzme havuzları ve yüzme suları ile ilgili denetleme ve izleme çalışmaları Çevre Sağlığı Bilgi Yönetim Sisteminde (ÇSBYS) elektronik ortamda izlenmekte ve değerlendirilmektedir” dedi.

Tarım, koruyucu hekimlik çalışmalarını yaygınlaştırmak, sağlık eğitimleri düzenleyip toplum bilincini artırarak hastalıkları meydana gelmeden önlemek ve kaliteli yaşam standardını yükseltmek için, Halk Sağlığı Merkezi olarak çalışmaların, hiç ara vermeden ve artarak devam ettiğini kaydetti.

SEYFİ GENÇ