• “Öğrenciler Açıkta Kalmayacak”
  • “Öğrenciler Açıkta Kalmayacak”
Çorlu Güncel

“Öğrenciler Açıkta Kalmayacak”

  • 18 Ağustos 2018
  • 2047 Kez Okundu

Ağustos ayı başında yapılan müdür atamalarında Çorlu Anadolu Lisesi’nin müdürlüğüne getirilen Eğitim Bir-Sen Çorlu Şube Başkanı Bülent Kaya gazetemize konuştu. Kaya, “Anadolu Liselerine ek sınıflar açıldığı için öğrenciler açıkta kalmayacak” dedi.

Çorlu’da 10 müdür atamasının yapıldığı söyleyen Bülent Kaya, kendisinin de Çorlu Anadolu Lisesi’ne atamasının yapıldığını ifade etti. Kaya, “Benim gibi 10 müdür arkadaşımızın atamaları Ağustos başı gibi yapıldı ve görevlerimize başladık. Bu eğitim öğretim yılında bütün herkesin verimli bir yıl geçirmesini temenni ediyorum” diyen Bülent Kaya Alo 147 hattının da iptal edildiğini söyledi.

“HİÇBİR ÖĞRENCİ İSTEMEDİĞİ OKULDA OKUMAYACAK”

Eğitim Bir-Sen Çorlu Şube Başkanı Bülent Kaya, “Bakanlık liselere yerleşemeyen öğrenciler için Anadolu Liselerinde birer tane daha sınıf açtı. Dolayısıyla boşta kalan öğrenci kalmayacak, hiçbir öğrenci istemediği okulda okumayacak. Bu anlamda güzel ancak meslek liseleri bundan dezavantajlı çıkıyor. Bu yüzden meslek liselerinin geleceği anlamında bizde endişeler var. Bizim temennimiz şu meslek liselerini özendiren ve başarılı öğrencilerin meslek liselerine gidebileceği bir düzenleme olmalı” dedi.

“BAŞARILI ÖĞRENCİLERİ MESLEK LİSELERİNE YÖNLENDİREN DÜZENLEMELER GETİRİLMELİ”

Meslek liselerine yönelik konuşan Bülent Kaya başarılı öğrencilerin meslek liselerine de yönlendirilmesi gerektiğini ve bunun için düzenlemeler yapılması gerektiğini belirtti. Kaya, “Mühendisi mimarı alt yapısı meslek lisesi olanlara daha çok uyuyor. Diğer liselerden çıkanlar mimar mühendis oluyor ama dört yıl elektrik bilgisi almış, makineyle uğraşmış öğrenci meslek lisesinden mimar mühendis olamıyor. Meslek liselerini özendiren, başarılı öğrencileri meslek liselerine yönlendiren düzenlemeler getirilmeli. Şu andaki sistemde maalesef böyle bir durum yok” dedi.

“AVRUPA’DA ÖĞRENCİLER NEYE YATKINSA O ALANA YÖNLENDİRİLİYOR”

“Avrupa da küçük yaştan itibaren çocukların gelişimlerine göre, yaptıkları testlere göre mesleğe mi yatkın, sayısal sözele mi yatkın o noktada yönlendirme yapılıyor ve üniversiteyle de uyumlu bir şekilde devamı geliyor” diyen Bülent Kaya konuşmasını sürdürdü: “ Bizde uzun yıllar özellikle 1990’lı 1998’li yıllardaki kat sayı adaletsizliğinden kaynaklıda meslek lisesinde okuyan bir öğrenci diyelim ki de elektrik bölümü öğrencisi elektrik elektronik mühendisliğini tercih ettiğinde puan alamadığı gibi ek puan da alamadığı gibi puanı kesiliyordu. Dolayısıyla şimdi dört yıl elektrik eğitimi almış dört yıl makine bilgisi almış öğrenci makine mühendisi ya da elektrik mühendisi olamıyordu. Bu yanlışlıktan vazgeçildi ama insanların kafasında bu hep kaldı, başaralı öğrencileri meslek liselerine göndermiyorlar. Bunun giderilmesi gerekiyor” dedi.

İmdat Şahin