• Çorlu Alışveriş Fuarında Memnuniyet Düzeyi Yüksek
  • Çorlu Alışveriş Fuarında Memnuniyet Düzeyi Yüksek
  • Çorlu Alışveriş Fuarında Memnuniyet Düzeyi Yüksek
  • Çorlu Alışveriş Fuarında Memnuniyet Düzeyi Yüksek
  • Çorlu Alışveriş Fuarında Memnuniyet Düzeyi Yüksek
  • Çorlu Alışveriş Fuarında Memnuniyet Düzeyi Yüksek
Çorlu Güncel

Çorlu Alışveriş Fuarında Memnuniyet Düzeyi Yüksek

  • 16 Ağustos 2018
  • 1120 Kez Okundu

31 Temmuz- 5 Ağustos arasında düzenlenen Çorlu Alışveriş Fuarı'nın basın değerlendirme toplantısı yapıldı.

HEP BERABER GERÇEKLEŞTİRDİK

Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç açılışta yaptığı konuşmada Çorlu Basınının da katkılarının büyük olduğunu belirterek tüm basın mensuplarına teşekkür etti. Kılıç, "farklı ve çok güzel bir etkinliği çok güzel bir şekilde hep beraber gerçekleştirdik" dedi. Toplantıya Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç'ın yanı sıra Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Kemaleddin Avcı,  ÇTSO başkanı İzzet Volkan, Çorlu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Murat Turna, ÇTSO Meclis Başkan Yardımcısı ve Renkly Faurcılık Yöneticisi Umut Güngör ile Madeni Eşya Sanatkarları Odası Başkanı Rüstem Duman ve Çorluda faaliyet gösteren medya temsilcileri katıldı.

BEKLENTİYİ KARŞILADI

İzzet Volkan, anketin fuarın bitimine bir gün kala yapıldığını belirterek fuara katılan firmaların ankete göre yüzde 40'ının kurumsal imaj, yüzde 30'u pazarlama ve satış amaçlı katıldığını beyan ettiğini söyledi. Volkan, Firmaların yüzde 53'ünün beklentilerini karşıladığını, yüzde 17'sinin ise beklentisinden yüksek bir fuar organizasyonuyla karşılaştıklarını toplamda yüzde 70'e yakını beklentiyi karşıladığını beyan ettiğini söyledi. Yapılan ankete göre firmaların yüzde 73’ü fuarın süresinden memnun kaldı. Fuar ve stand yerlerinin yerleşiminin doğruluğunu firmaların yüzde 64’ünün kabul ettiğini açıkladı.

YOĞUNLUK DAĞILIMI ELEŞTİRİLDİ

İzzet Volkan yaptığı sunumda "anket sonuçlarına göre Sektörel yoğunluk fuara eşit dağıtılması gerekiyor. Bu konuda olumsuz geri bildirim aldık. Yüzde 83'ü verimli bir noktada olduğunu belirtti. Yüzde 15 değiştirilmesini istedi. Yüzde 79 seneye katılmak istiyor. Sadece yüzde 1lik kısım katılmak istemedi. Katılımcı firmaların önemli bir kısmı kendilerinin de hazırlıklarının yetersiz olduğunu söyledi. Konserlerin ve etkinliklerin yetersiz olduğu aktarıldı." dedi.

KAR DEĞİL SOSYAL SORUMLULUK

Renkly Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Umut Güngör, fuarcılık olarak ÇAF'ın kendileri için bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu belirterek 105 çift çadır kullanıldığını 1200 TL'lik olduğunu açıklayarak profesyonel alüminyum destekli ısı ve yağmuru bertaraf edecek bir çadır kurulduğunu, elektrik, güvenlik, temizlik ve fuar sigortasının da bu fiyatın içinde olduğunu açıkladı. Güngör, tüm başkan ve yöneticilerin üyelerine armağan ettiği bir fuar olduğunu ve böyle devam edeceğini söyledi. Fuar güvenliği için 20 bin lira civarında harcama yapıldığını kurumlara ücretsiz stand verildiğini belirtti. Güngör, ÇTSO olarak üyelerimizn  KOSGEB'le tanışmasını, buradan teşvik almasının yolunu açtık. Onlara KOSGEB'den yararlanmanın yolunu açtık." dedi.

BÖLGE FİRMALARINA ÖNCELİK

İzzet Volkan, bir soru üzerine "Biz Çorlu diye yola çıktık. Bu nedenle de Çorlu firmalarına öncelik verdik. Buradaki nakit paranın Çorlu dışına çıkarılmamasına büyük özen gösterdik. Katılan firma sayısının zenginliği daha fazla olabilirdi ama kısa zamanda yapılan bir organizasyon için fena değildi. Özellikle bölge firmalarına öncelik vermemiz de çeşitliliği azalttı. Ama ÇAF markasını oluşturduğumuzu gördük. Tüm siyasi parti yöneticilerinin ve vekillerinin de katıldığı bir tanıtım kampanyası oldu. Herkes önümüzdeki sene için öneri getirdiğine göre devamlılığı olacak bir projeye imza attık. Kişisel teminatımı verebilirim: Seneye çok daha iyi bir fuar olacak" dedi

SENEYE DAHA İYİ OLACAK

Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç ise “bu sene çekingen olarak katılan veya son dakikada katılmaya karar veren, hatır kullanarak katılmasını sağladığımız firmalar fuarda daha büyük yer almadıklarına pişman olduklarını söyledi. Bu yıl hem bizim için hem de firmalar için bir deneme görme fuarıydı. Seneye daha iyi olacak" dedi.

Güngör, "Çorlu Tarım Fuarı Türkiye'nin en büyük 3-4 fuarından biri. İhtisas fuarı. ÇAF'ın ön plana çıkmasını biz istedik. Tarım Fuarı'yla ilgili herhangi bir sıkıntısı yok. ÇAF Renkly Fuarcılık’ın değil Çorlu'nun projesidir. ÇAF'ın tarım fuarına da katılımcı katkısı olmuştur. Hangi fuarın önde olduğu hangi fuarın geride kaldığı çok önemli değil' dedi.

İkinci Çorlu Alışveriş Fuarı 29 Temmuz - 4 Ağustos 2019 tarihleri arasında yapılacak.

SEYFİ GENÇ