• Yarın Başlayacak
  • Yarın Başlayacak
Çorlu Güncel

Yarın Başlayacak

  • 16 Ağustos 2018
  • 1097 Kez Okundu

Şubat ayında sona eren av sezonu 18 Ağustos’ta 2018 Cumartesi (yarın) açılıyor. Avcılar ve Yaban Hayatı Genel Müdürlüğü hazırlıklarını tamamladı.

1500 AKTİF AVCI VAR

Yeni av sezonunun başlaması ile birlikte sabırsızlıkla avlanmayı bekleyen avcılar birinci grupta yer alan bıldırcın ve üveyiğin yanı sıra memeli hayvanlardan da domuz avına çıkabilecekler. Bıldırcın Avı 18 Kasımda bitecek, memeliler ise mart ayında sona erecek. Çorlu Avcılar Derneği Başkanı Mert Yılmaz, derneğin 700 üyesi bulunduğunu belirterek şimdiye kadar 400 avcının pul aldığını bu rakamın 425’e çıkmasını beklediklerini söyledi. Yılmaz, 450 civarında aktif üyelerinin bulunduğunu açıkladı. Yılmaz, Çorlu genelinde bizim derneğimizin haricinde başka dernekler de var. Toplam sayı 1500’ü geçecektir. Dedi.

Dernek olarak avcılara sürekli bilgilendirme yaptıklarını belirten Yılmaz, pul alan tüm avcılara da Bakanlık tarafından hazırlanan Avlaklar haritasının da verildiğini belirterek, avcıların bu haritanın dışına çıkmamasını söyledi. Yılmaz, haritanın arkasında yer alan açıklama ve bilgilerinde avcılar tarafından dikkatlice okunması gerektiğini ifade etti. Çorlu Avcılar Derneği Başkanı Mert Yılmaz avcılık belgesi ve avcılık pulu olmayan avcıların derneklerine müracaat ederek bu belgeleri almaları ve av esnasında yanarında bu belgeleri bulundurmaları gerektiği bu belgeleri yanlarında olmayan avcılara orman korucusu tarafından cezai işlem uygulanacağını belirtti. Yeni av sezonunun açılması ile avcıların bıldırcın ve üveyik avlayabileceklerini belirten Başkan Yılmaz, “18 Ağustos tarihi ile açılan yeni av sezonunda avcılarımız, birinci sınıf av gruplarında bulunan bıldırcın ve üveyik avlayabilecekler. Bunun haricinde tavşan ya da ördek avlamamaları gerekiyor, tavşan ya da ördek avlamak isteyen avcılarımız 17 Ekim tarihini bekleyecekler” dedi.

KEKLİK AVI YASAK

Yılmaz, av tarihleriyle ilgili olarak gazetemize verdiği bilgide 18 Ağustos’ta başlayan bıldırcın ve üveyik avının 18 Kasım’da biteceğini belirterek, “Ördek ve Çulluk ise ikinci grup olarak adlandırılıyor. Trakya genelinde keklik avı sayılarının az olması nedeniyle yasak. Onlarla ilgili üretim çalışmaları devam ediyor. Trakya bölgesinde ikinci grup kuşlardan avlanacaklar yok. 13 Ekimde başlayacak üçüncü gruptaki ördek çulluk ve kaz bizim bölgemizde yapılıyor. 10’uncu ayda yaban güvercini avı da başlayacak. Domuz ise ağustosta başlayıp martın başına kadar devam ediyor. Tilki ve sansar avı da Ekim’de başlıyor” dedi.

Avcılara da gazetemiz aracılığıyla çağrıda bulunan Yılmaz, “Avcıların kurallara özen göstermesini rica ediyoruz. Bizim derneğimizde de ufak uyarı ve ikaz alanlar oldu ama çok büyük cezalan olmadı. Çünkü senede en az 2 defa bilgilendirme toplantıları yapıyoruz. Ekim ayında yine bir bilgilendirme toplantısı yapacağız. Merkezi Av Komisyonu’nun kararları hakkında da üyelerimizi bilgilendiriyoruz. Bu haritadaki bilgiler ona yetecektir. Kurullara uymayanları da bize veya orman müdürlüklerine bildirsinler” dedi.

HAZIRLIKSIZ SAHAYA ÇIKILMAMALI

Avcıların hazırlıklarını yapmasını isteyen Yılmaz, “Avcılar tüfek ve köpek bakımını yapmaları lazım. Köpeklerinin pire ve kene ilaçlamalarını yapmaları lazım. Evraklarını da tamamlasınlar. Biz de evraksız avcıya karşıyız. Avda uyulması gereken kurallara da mutlaka uysunlar. Görmedikleri hedefe ateş etmesinler. Üzücü olaylara sebebiyet vermesinler. Domuz avına giden avcılar tek kurşun kullansın, 9’lu saçma fişeklerini kullanmasınlar. Kötü sonuçlarla karşılaşmayalım. Avcılar ava giderken vicdanlarını yanına alsınlar. Güzel bir gün geçirmeye baksınlar. Arkadaşlarıyla zaman geçirsinler. Doğaya ve yaban hayatına da saygı göstermeleri gerekiyor” dedi.

Başkan Yılmaz, yeni sezonda ava çıkacak olan tüm avcılara kazasız ve belasız hayırlı bir av sezonu geçirmelerini diledi.

SEYFİ GENÇ