• Bayramda Açılacak
  • Bayramda Açılacak
Çorlu Güncel

Bayramda Açılacak

  • 15 Ağustos 2018
  • 1125 Kez Okundu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Yol Şube Müdürlüğü tarafından ihale edilen D100’e bağlanan Çorlu - Edirne Yolu’nun (Edirne Caddesi) Ergene Sağlık Mahallesi kesimindeki Çırakbayırı-Marmaracık Projesi’nde çalışmalar sonrasında yüzler gülmeye başladı. Yol bayramda çift yönlü olarak trafiğe açılacak.

BAYRAMDA ÇİFT YÖNLÜ TRAFİK

Edirne Caddesi üzerindeki çalışmaları büyük oranda tamamlayan yüklenici firma, yolu kurban bayramı tatili süresince çift yönlü olarak trafiğe açacak. Bayramdan sonra yolun Karakol’dan Deri Organize girişine kadarki son aşaması için yeniden trafik düzenlemesi yapılarak çalışmalar kısa sürede sonlandırılacak.

Yaklaşık bir yıl önce başlayan yol yapım çalışmalarında ihaleyi alan ilk firmanın yavaş çalışması nedeniyle ihale iptal edilmiş ve yeniden yapılan ihalede başka firmayla yola devam edilmişti. İhaleyi alan ikinci firma ekiplerinin yoğun çalışması sonucu inşaat hızla ilerledi. Vatandaşların mağdur olmaması için biten kısımlar trafiğe açılarak trafik rahatlatıldı. Asfalt ve yol çalışmaları tamamlanan kısımların kaldırım düzenlemelerine de başlandı. Yol üzerindeki kaldırımlar yeni yol seviyesinde yeniden yapılıyor.

SONA YAKLAŞILDI

Ergene-Çorlu arasındaki karayolunun Sağlık Mahallesi ile Yeşiltepe Mahallelerini ayıran Edirne Caddesinde geçtiğimiz yıl başlanan yol çalışmalarında ekipler sona yaklaştı. 2,3 km’lik yolun ilk etabı Ramazan bayramı öncesinde Haziran ayında tamamlanarak trafiğe açıldı. Yolun ikinci etabının bir bölümünde de ekipler asfaltlama çalışması yaptı. Kalan diğer bölümün de Ağustos ayının sona kadar bitirilmesi planlanıyor.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ta Nisan ayında yaptığı açıklamada, “Şartname gereği bu işin 540 günde tamamlanması gerekiyor. Burası tamamlandığında güzel bir çalışma olacak Bir aksilik olmazsa bu sene Ağustos ayında bitirmiş olacağız. Mutlaka bitecek. Bittiği zaman da çok rahatlayacağız” demişti. Albayrak, vatandaşlardan sabırlı ve hoşgörülü davranmaları istemişti.

SEYFİ GENÇ