• Gün Sayıyorlar
Çorlu Güncel

Gün Sayıyorlar

  • 15 Ağustos 2018
  • 1008 Kez Okundu

Av yasağının bitmesiyle sezonu açmayı bekleyen balıkçılar gün sayıyor.

DÜKKÂNLAR HAZIRLANIYOR

Çorlu’da faaliyet gösteren balık satıcıları 1 Eylül’de denizlerde büyük teknelerle av yasağının bitmesiyle birlikte satışlara başlayacak. İki hafta sonra satışa başlayacak balıkçılar, yasak boyunca kapalı kalan dükkânlarını açarak hazırlıklara başladı.

Denizlere açılarak balık avlayan balıkçılar kadar balıkçı esnafı da, 1 Eylül’de başlayacak olan yeni av sezonu için gün sayıyor. Balıkçılar teknelerini bakıma alırken, balıkçı esnafı da dükkânlarını temizleyerek sezon hazırlığı yapıyor.  Eylül ayında tezgâhlarını açacak balıkçı esnafı, özellikle okulların açılmasından sonra satışların artmasını bekliyor.

BOL BALIK BEKLENTİSİ

Gazetemize konuşan Çorlu Balıkçı esnafları, “Kısmet olursa 1 Eylül’de dükkânı açarak Çorlu halkını taze ve lezzetli balıklarla tekrar buluşturacağız. Hazırlıklarımızı yapıyoruz. Resmen gün sayıyoruz burada” dedi. Balıkçı esnafı, bu sene yoğun yağış nedeniyle balığın da bol olmasını beklediklerini kaydettiler. Esnaf, “Balık bol olursa bu hem bize hem de vatandaşa faydalı olacak. Biz bol bol satabileceğiz, halkımız da fiyatı uygun olacağı için rahatça satın alabilecek” dedi

SEYFİ GENÇ