• Hem En Pahalı, Hem De Bakımları Yapılmıyor
  • Hem En Pahalı, Hem De Bakımları Yapılmıyor
  • Hem En Pahalı, Hem De Bakımları Yapılmıyor
  • Hem En Pahalı, Hem De Bakımları Yapılmıyor
Çorlu Güncel

Hem En Pahalı, Hem De Bakımları Yapılmıyor

  • 14 Ağustos 2018
  • 1232 Kez Okundu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi TEKPARK bünyesinde faaliyet yürüten belediye otobüsleri yollarda arızalanıyor. Vatandaşlar “otobüslerin bakımları yapılmıyor mu? diye sordu.

Sağlık Mahallesi ve Gölbaşı arası çalışan 2 Numaralı otobüs Yeni Sanayi durağında arza yaptı. Arıza yapan otobüs durmak zorunda kaldı, bir süre bekleyen yolcular diğer otobüsün gelmesiyle yollarına devam etti.

OTOBÜSLERİN BAKIMLARI YAPILMIYOR MU?

Yolda beklemek zorunda kalan vatandaşlar gazetemize durumu değerlendirdi. Vatandaşlar, “Otobüs Yeni Sanayi Sitesi durağına geldiği zaman arıza yaptı. Otobüs şoförü arızayı gideremedi için bir süre bekledik. Belediye otobüslerinde arzalar çok sık oluyor, bütün hatlarda hemen hemen arıza meydana geliyor, şunu merak ediyoruz bu otobüslerin hiç bakımları yapılmıyor mu? İnsanlar mağdur oluyor” dedi.

EN PAHALI OTOBÜS ÜCRETLERİ BİZDE

Konya Büyükşehir Belediyesi’nde şehir için ulaşım ücretleri 2.10 kuruş, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde şehir içi ulaşım ücretleri 2 lira iken İstanbul da bile şehir içi ulaşım ücretleri İstanbul Kart ile 2.60 kuruş, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nde ise otobüs ücretleri 2.50 kuruş  olmasına rağmen otobüsler vatandaşları mağdur ediyor. Durumu sorduğumuz vatandaşlar, “Evet en pahalı ulaşım ücreti Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nde ama ona rağmen sıkıntı yaşıyoruz. Otobüsler bizleri yarı yolda bırakıyor, bir yere gitmek için bindiğimiz otobüsler arıza yapıyor, belediye neden önlem almıyor. İstanbul da 60 kilometre gidilen yerlere bile 2.60 kuruş alınırken bizde 10 kilometre bile gitmediğimiz yerlere 2.50 kuruş veriyoruz. Hem de bu şekilde yolda kalıyoruz” dedi.

İmdat Şahin