• Düğüm Çözüldü
  • Düğüm Çözüldü
  • Düğüm Çözüldü
  • Düğüm Çözüldü
Çorlu Güncel

Düğüm Çözüldü

  • 10 Ağustos 2018
  • 1677 Kez Okundu

Çorlu Seyyar Esnaf ve Pazarcılar Odası’nın kördüğüm haline gelen başkanlık seçimlerinin üçüncüsü tamamlandı. Yapılan seçimlere her zaman olduğu gibi iki aday katıldı. Mevcut başkan Enver Şengelir ile Kenan Üstek’in yönetim kurullarıyla birlikte adaylıklarını açıkladığı seçimlerin nihai galibi 197 oy alan Kenan Üstek oldu. Şengelir ise 183 oyda kaldı.

POLİS SIKI TEDBİR ALDI

Mahkeme kararıyla Türkiye Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği tarafından odayı seçime götürmesi için atanan kayyum tarafından yapılan seçimler, Çorlu Halk Eğitimi Merkezi 15 Temmuz Konferans Salonu’nda polisin sıkı tedbirleri altında gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz cumartesi günü yapılması gereken Çorlu Seyyar Esnaf ve Pazarcılar Odası Olağanüstü Toplantısında çoğunluk sağlanamadığı için toplantı dün (10 Ağustos Cuma) yapıldı. Bakanlık tarafından görevlendirilen divan heyeti tarafından yönetilen seçimler beklenin aksine sakin bir şekilde yapıldı. Genel kurulda bakanlığın hazırladığı gündem takip edilerek sadece dilek ve temenniler ile seçimler yapıldı.

ADALETLE YÖNETİM SÖZÜ

Kenan Üstek yaptığı adaylık konuşmasında “Odamızın gerçekleştirdiği 9. Genel Kurul öncesinde ve sonrasında yapılan yanlış ve karalayıcı konuşmalar üyelerimizi rahatsız etmiştir. Noter huzurunda dörtte bir çoğunluk sağlanarak olağanüstü genel kurul talebinde bulunduk. Bakanlık da genel kurul çağrısında bulundu. Genel kurulu uygulamayan yönetime bakanlık kayyum atayarak odamızı seçime götürmektedir. Ben Kenan Üstek, adaletle, kimseyi kayırmadan hizmet etmek ve sorunlarımızı çözmek için adayız. Hepimiz evlerimize ekmek götürme derdindeyiz” dedi.

PAZAR YERLERİ İLE İLGİLİ VAATLER

Başkan Enver Şengelir ise yaptığı konuşmada, Çorlu Seyyar Esnaf ve Pazarcılar Odası’nın üyelerine teşekkür ederek göreve yeniden talep olduğunu söyledi. Şengelir, Atakent Pazarı’nın adaletli bir şekilde yer dağıtımı için çalışacağını vaat ederek, Tekirdağ Yolu üzerindeki Pazar yeri çalışmalarını ve Emlak Konutları’ndaki Pazaryeri çalışmalarına devam edeceğin söyledi. Şengelir üyelere, “Hepinizi birlik ve beraberlik içinde saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Hepiniz Allah’a emanet olun” dedi

Çorlu Seyyar Esnaf ve Pazarcılar Odası’nın Genel Kuruluna Çorlu Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Murat Turna, Çorlu Madeni Eşya Odası Başkanı Rüstem Duman, Çorlu Berber ve Kuaförler Odası Başkanı Coşkun Tokgöz de katıldı.

KAZANAN LİSTE

Kenan Üstek (Başkan)

İsmet Çiçek

Sinan Ertaş

Recep Bülbül

Harun Tuğlu

Murat Güngör

Abdurrahman Tardu

 

SEYFİ GENÇ