• Pazar Esnafı Ekonomiden Kaygılı
  • Pazar Esnafı Ekonomiden Kaygılı
Çorlu Güncel

Pazar Esnafı Ekonomiden Kaygılı

  • 10 Ağustos 2018
  • 1238 Kez Okundu

Dolar ve Euro da yaşanan hareketlilik henüz Pazar esnafına yansımadı fakat pazarcı esnafı, “etkisi bir ay içinde bizlere yansıyacaktır” dedi.

Türkiye’de Dolar ve Euro da yaşanan hareketlilik devam ederken esnaf yetkililerden köklü çözümler istedi. Çorlu Belediyesi Kapalı Pazar yerine kurulan elbise pazarında faaliyet yürüten esnaf, “şimdilik Pazar yeri hareketli fakat Dolar’da ve Euro da yaşanan hareketlilik mutlaka bizlere de yansıyacaktır” dedi.

“ŞİMDİLİK BÜYÜK FİRMALAR ZARAR GÖRÜR”

Dolar ve Euro da yaşanan artışın şimdilik kendilerinin hissetmediği ama kısa bir zaman sonra kendilerinde hissedeceğini belirten pazarcı esnafı, şimdiki artışlardan ilk büyük firmalar etkilenir daha sonra bize yansır” dedi. Esnaf, “Dolar ve Euro’da ciddi artışlar yaşanıyor, bu durum bütün milleti ilgilendiriyor tabi, bugün baktığımızda Pazar hareketli fakat yeni zamlar yansıyacaktır mutlaka. İlk olarak büyük firmalar bundan etkilenir, onlarda zamları bizlere yansıtır, bizlerde ister istemez bu fiyatları vatandaşa yansıtacağız” dedi.

“KÖKLÜ ÇÖZÜMLER ALINMASINI İSTİYORUZ”

Ekonominin en yoğun yaşadığı yer olan Pazar yeri esnafı yetkililerden ekonomiyle ilgili köklü çözümler almasını istedi. Esnaf, “Son dönemde ekonomi cidden sıkıntıda, Dolar ve Euro sürekli artıyor, bizler yetkililerden köklü çözümler bulmasını bekliyoruz. Seçimlerden sonra ekonomi düzelir diye bekliyorduk ama seçimlerden sonra yabancı paralardaki yükseliş daha da arttı” dedi. Bir esnaf ise “Türkiye’de üretimin tekrar canlandırılması gerektiğini, üreten bir ekonomi kurmak gerektiğini” söyledi.

İmdat Şahin