• Güney Caddesi'nde Çalışma Başlatıldı
  • Güney Caddesi'nde Çalışma Başlatıldı
  • Güney Caddesi'nde Çalışma Başlatıldı
Çorlu Güncel

Güney Caddesi'nde Çalışma Başlatıldı

  • 09 Ağustos 2018
  • 1240 Kez Okundu

Şeyhsinan Mahallesi Güney Caddesi’nde geçtiğimiz günlerde belediye ekipleri çalışma başlattı.

Güney Caddesi Vehbi Günaşlı İlkokulu’nun bulunduğu bölgede başlatılan çalışmalarda TESKİ ekipleri alt yapı çalışmaları yaptı. Yolun kazıldığı cadde üzerinde bazı künkler TESKİ tarafından yenileriyle değiştirildi.

Cadde üzerinde faaliyet yürüten bir esnaf, “yağmur yağdığı zaman cadde üzerinde sular geri basıyordu, giderlerden su gitmiyordu. Bunun için yol kazıldı ve çalışma başlatıldı. Şimdi TESKİ ekipleri sorun olan bölgeleri tespit ederek sorunu giderdi, kısa bir süre sonrada asfaltı atılarak sokak tekrar eski haline getirilecektir” dedi.

İŞLERİMİZ YOL ÇALIŞMALARINDAN ETKİLENİYOR

Güney Caddesi üzerinde işyeri bulunan esnaflardan bir tanesi yol çalışmalarının uzadığından yakındı. Esnaf, “Yol çalışmaları maalesef çok uzuyor ve bizlerin işleri çok sekteye uğruyor, bu çalışma geçtiğimiz günlerde başladı, TESKİ ekipleri çalışma yaptı bitirdi ama hala asfalt serilmeden bekliyor. Bir an önce cadde eski durumuna gelmesi gerekiyor ki insanlarda buralarda rahatlıkla yürüyebilsin” dedi.

“DÖNEMECE KASİS KONULMASINI İSTİYORUZ”

Vehbi Günaşlı İlkokulu’nun alt kısmında bulunan dönemece araçların çok hızlı girdiğini belirten esnaflar, dönemecin olduğu yere kasis konulmasını istedi. Esnaflar, “Buradaki dönemece araçlar çok hızlı giriş yapıyorlar, hızlarını düşürmüyorlar bu sebepten çok tehlikeli, yol kazılmışken buraya bir kasis konulmasını istiyoruz” dedi.

LOGAR KAPAKLARINA GÜVENLİK ŞERİDİ ÇEKİLDİ

Çorlu Belediyesi ekipleri yolun kazılmasıyla yukarda kalan logar kapakları için güvenlik önlemi alındı. Araçların logar kapaklarına çarpmaması için güvenlik önlemi alan belediye ekipleri şerit çekti. Cadde üzerinde onlarca bulunan logar kapakları yol  kazıldığından dolayı yukarda kalmış durumda.  Yola tekrar asfalt dökülene kadar güvenlik şeritleri logar kapaklarının etrafına çekilecek.

İmdat Şahin