• Tabela Yanlışlığı
Çorlu Güncel

Tabela Yanlışlığı

  • 09 Ağustos 2018
  • 1559 Kez Okundu

Çorlu Belediyesi tarafından Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’ndan devralınan eski hizmet binasındaki tadilat çalışmaları bitti, temizlik ve yerleşme çalışmalarına başlandı.

TABELADA EKSİKLİK

Binada inşaat çalışmaları biterken, klimalar yerleştiriliyor, inşaat tozları ve kirleri temizleniyor. Çorlu Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen meslek ve hobi kurslarının dersliklerinin de yer alacağı sınıfların düzenlemesi yapıldı. Sınıflara tahta ve yeni sıralar yerleştirildi.  Binanın tabelası da asıldı. Fakat binada Belediye Meclisi’nin binaya verdiği resmi isim tamamen yer almıyor. İsim tabelada eksik kelimelerle yer alıyor. 

GAZİ MUSTAFA KEMAL NEDEN YOK?

Çorlu Belediye Meclisi’nin Haziran ayı gündeminin büyük sürprizi Türkan Saylan Kent Araştırmaları Enstitüsü ismi verilmesi planlanan Eski Ticaret ve Sanayi Odası Binası’nın ismiyle olmuştu. CHP’li Meclis üyelerinin Türkan Saylan ismini vermek istediği Kent Konseyi’nin de yer alacağı binanın ismi AK Partili belediye meclis üyelerinin sürpriz önerisiyle değişmişti. AK Partili Belediye Meclis üyelerinden binanın isminin Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmasını önermesiyle birlikte yapılan oylama sonucunda binaya Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kent Araştırmaları Enstitüsü isminin verilmesi oybirliği ile kabul edilmişti. Fakat tabelada “Gazi Mustafa Kemal” ve “Araştırmaları” ifadeleri yer almıyor. Bu durum da belediye meclisinin kararına aykırılık teşkil ettiği gözlerden kaçmıyor.

SEYFİ GENÇ