• Orda Bir Site Var Uzakta
  • Orda Bir Site Var Uzakta
  • Orda Bir Site Var Uzakta
Çorlu Güncel

Orda Bir Site Var Uzakta

  • 21 Temmuz 2018
  • 1658 Kez Okundu

110 meskenin bulunduğu Çoban Çeşme Sitesi sakinleri 2010 yılından beri yaşadıkları sıkıntıları gazetemize anlattı. Site sakinleri bizim durumumuz “orda bir köy var uzakta gitmesek te görmesek te o köy bizim köyümüzdür şiiri gibi, kimse bizlerle ilgilenmiyor” dedi.

Cumhuriyet Mahallesi Bülent Ecevit Bulvarı’nın alt kısmında bulunan Çoban Çeşme Sitesi’nin ne düzgün bir yolu var, nede yolda aydınlatma direği var. Site sakinleri işe gidip gelirken yolda aydınlatma lambalarının olmaması nedeniyle sorun yaşadıklarını belirtti.

İŞE GİDİP GELİRKEN TEDİRGİN OLUYORUZ

Bozuk yolda aydınlatma olmaması nedeniyle zorluk yaşadıklarını belirten site sakinleri; “Bu site yapılalı 8 yıl oldu, 110 hane yaşıyor yani 500 kişiden fazla insan burada oturuyor, bir köyden daha büyük bir yer. Ama bizim burada ne düzgün bir yolumuz var nede yolda aydınlatma direğimiz var defalarca bu konuyu dile getirdik, dilekçeler yazdık ama sorunlarımız hiç çözülmedi. Sorun çözülmeyince gece karanlıkta işe gidip gelmek zorunda kalıyoruz. Gece buralar alkol alanların mekanı durumuna geliyor, onlarca araç burada duruyor ve insanlar alkol tüketiyor onların yanından işi gidip gelirken tedirgin oluyoruz, bunu bizler hak etmiyoruz” dedi.

“KIZIMI İŞTEN ALMAK ZORUNDA KALDIM”

Gece işi gidip gelmekte zorluk yaşadıklarını söyleyen bir aile kızlarını işten almak zorunda olduğunu söyledi. Aile, “Bizim kızımız vardiyalı çalışıyordu, gece geç vakitte işten gelmek ve işe gitmek zorundaydı, bu yolda ne bir aydınlatma var ne de güvenlik var, elimizde el fenerleriyle yolumuzu bulmaya çalışıyoruz. Durum böyle olunca kızımızı işten çıkarmak zorunda kaldık. Çünkü başına neler geleceğini bilemiyoruz, tedirginlik yaşıyoruz” dedi. Site sakinleri, alkol kullananlarında gece yollara gelişigüzel tuvaletlerini yapıklarını belirtti. Olaya şahit olan bir vatandaş, “Buraya alkol içmeye gelenler, gelişi güzel tuvaletlerini yapıyorlar, bizlerin çoluğu çocuğu var. Ben gece işten gelirken kaç defa rastladım, sitenin önünde tuvaletlerini yapıyorlar, bu görüntüleri istemiyoruz” dedi.

KENDİ İMKÂNLARIYLA AYDINLATIYORLAR

Çoban Çeşme sitesinde hırsızlıkların olduğunu belirten site sakinleri aydınlatmayı kendi imkânlarıyla yaptıklarını söyleyerek; “Burada çok fazla hırsızlıkta meydana geliyor. Örneğin araçlılardan benzin çalıyorlar, motosikletler çalınıyor, bunun önüne geçmek için kendi imkanlarımla projektör koyduk, aydınlatıyoruz ki hırsızlıkların önüne geçelim. Kaç defa TIR’dan mazot çalındı, motosiklet çalındı, daha başka birçok şey çalındı. Bizlerde aydınlatmamızı kendimiz yapıyoruz” dedi. Projektörün takılı olduğu ev aylık elli lira fazla elektrik faturası ödediklerini belirtti. Aydınlatma için evine projektör takan aile, “Biz aylık 50 lira fazla elektrik faturası ödüyoruz, çünkü projektörü çalıştırmak zorundayız, hırsızlıkların önüne geçmek için, biz mecbur muyuz fazla elektrik faturası ödemeye” dedi.

“8 YILDIR SORUNUMUZ DEVAM EDİYOR”

Çoban Çeşme Sitesi yapıldığı 2010 yılından beri bu sorunları yaşama devam ediyor. Site Sakinleri, “8 yıldır aydınlatma ve yol sorunu yaşıyoruz, bunlar yetmezmiş gibi elektriğimizde sürekli kesiliyor. Sitemizi Bülent Ecevit Bulvarı’na bağlayan yolun bittiği yerde bulunan kavşakta da sürekli kazalar oluyor. Onun dışında otobüs durağı da siteye bir kilometre uzaklıkta, hangi bir sorunuzu anlatalım. Çok fazla sorunumuz var yetkililerden çözüm bekliyoruz.

TREDAŞ’TAN KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA; “BÜTÇEYE DÂHİL ETTİK, BU SENE YAPACAĞIZ”

Çoban Çeşme Sitesi sakinlerinin TREDAŞ’a aydınlatma için çok defa başvurduklarını söylemesi üzerine konuyla ilgili TREDAŞ’tan bilgi aldık. TREDAŞ yetkilileri, “Evet, site sakinlerinin ve Cumhuriyet Mahalle Muhtarlığının dilekçeleri var. Biz muhataplara çok defa söyledik, orda imarlı bir yol bulunmuyordu, iş bizde değil belediyedeydi. İmarlı yol olmadığı için biz TREDAŞ olarak oraya aydınlatma direkleri dikemiyoruz. Çünkü imarlı yol olmadığı zaman yol tarla yoludur ve başka kişilere aittir. Biz bunları anlattık, ama şimdi belediye imarlı yolu yaptı bizde bu sene bütçesine dâhil ettik ve en kısa zamanda aydınlatma direklerini dikeceğiz”

İmdat Şahin