• “Yılanın Başını Ezmek Gerekiyor”
  • “Yılanın Başını Ezmek Gerekiyor”
Çorlu Güncel

“Yılanın Başını Ezmek Gerekiyor”

  • 17 Temmuz 2018
  • 2269 Kez Okundu

Çorlu’nun giderek artan ölçüde kanayan yarası olan sentetik uyuşturucu başta olmak üzere uyuşturucu kullanımına ve satışına karşı bireysel anlamda bir mücadele başlatan Çorlu Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Murat Turna, gazetemize Çorlu’daki uyuşturucu gerçeğini anlattı.

Durum Görünenden Daha Kötü

Çorlu Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Murat Turna, uyuşturucuyla mücadelede devletin bir yere kadar yetebildiğini belirterek, vatandaş ve sivil toplumun da soruna zayıf ve duyarsız kaldığını söyledi. Turna yaptığı açıklamada Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç ve Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ile yaptığı görüşmelerde bir yere kadar yetebildiklerin ve mücadelede de bir noktaya kadar yol alabildiklerini öğrendiğini belirterek, “Hiç değilse Kore Mahallesi dediğimiz bölgenin derlenip toplanması için Kentsel dönüşümle belediyenin bir yere kadar yol alabildiğini öğrenebiliyoruz. Gereken yapılmıyor. Durum çok kötü” dedi. Turna, “Yaptığım araştırma ve gözlemlere göre kullanıcı sayısı görünenin çok üzerinde. Bilinenin en az üç katı. Yeni yeni kullanmaya başlayanların kimler olduğunu henüz bilmiyoruz. Kullanım sayısı çok fazla, ben 13-14 yaşında gençler gördüm” dedi.

 

Baronlarla Mücadele Edilmeli

Uyuşturucu bağımlılarının tedavisinde de kanunların yetersiz kaldığını belirten Turna, “Trakya’da bir AMATEM var ama yetersiz kalıyor. Kanunlar nezdinde de “ben uyuşturucuyu bırakmak istiyorum, tedavi görmek istiyorum” demedikçe böyle bir müracaatı olmadıkça bağımlıyı tedavi etmek için AMATEM’e yatırmak mümkün olmuyor. Bunun düzeltilmesi gerekli” dedi.

 

Yılanın Başını Ezmek Gerekiyor

Uyuşturucu satıcılarına karşı da yasal düzenlemelerin yetersiz kaldığını belirten Çorlu Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Murat Turna, “Satan kişilerin de ben içiciyim diyerek kendilerini kurtaracak kadar uyuşturucu taşıdıklarını görüyoruz. Yakalandığında da ben içiciyim diyerek serbest bırakılıyor veya az bir cezayla kurtuluyor. Bu uyuşturucu sorunun çözmek için perakendeden ziyade baronları bitirmek, bunların başlarını ezmek gerekiyor. Çünkü bu durumda yakalanan kuryenin, satıcının yerine akrabaları, yakınları satıcılığa devam ediyor” dedi.

 

Mahalleli de Tepkili

Kendisine Kore Mahallesi hakkında içerden bilgi veren vatandaşların da durumdan rahatsız olduğunu belirten Turna, “Kore mahallesine yaşayan, yaşamak zorunda kalan işinde gücünde yoksul vatandaşlarımız da bu durumdan çok rahatsız olduğunu bize dile getirdi. Huzurlarının kaçtığını söylediler. Devletten yardım beklediklerini belirterek, tepki gösteremediklerini, bu uyuşturucu satıcılarından korktuklarını söylediler. Tüm Çorlu halkını, Kore Mahallesi’nde kentsel dönüşümün başlatılması için BİMER ve CİMER’e şikâyet yazmaya davet ediyorum” dedi.

 

SEYFİ GENÇ