• Bağımlılık Sonrası Hayata Hazırlanıyorlar
Çorlu Güncel

Bağımlılık Sonrası Hayata Hazırlanıyorlar

  • 17 Temmuz 2018
  • 1163 Kez Okundu

Yeşilay Derneği Çorlu Şubesi, bağımlılıktan kurtulan kişilerin meslek sahibi olması için AMATEM bünyesinde kurs düzenledi. Çorlu Devlet Hastanesi’nin de katkı verdiği kurslarda eski bağımlılara bilgisayar dersleri verilmeye başlandı. Kuaförlük kursu ise yakında açılacak.

Yeşilay Çorlu Şube Başkanı Serkan Alkan, Çorlu Halk Eğitim Merkezi ile birlikte, Devlet Hastanesi Münir Alkan Binası’nda (Eski Asker Hastanesi) Temel Bilgisayar Eğitimi Kursu düzenlediklerini belirterek, “Hazırladığımız proje kapsamında kurs mekânını Devlet Hastanesi sağladı. Bilgisayar donanımını Yeşilay Genel Merkezi temin etti. Eğitimciyi de Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü gönderiyor. Böylelikle sivil toplum kamu işbirliği ile eski bağımlıları topluma kazandırmak ve onları bir meslek sahibi yaparak yeniden bağımlı olmalarını engellemeye çalışıyoruz” dedi.

BLİGİSAYAR KURSU BAŞLADI, KUAFÖRLÜK HAZIRLANIYOR

Hastane binasının içinde yer alan Temel Bilgisayar Eğitimi’ne AMATEM’de tedavi gören veya tedavi görerek taburcu olmuş 12 kişinin kurs gördüğünü belirten Alkan, “Tedavisi biten kardeşlerimiz de kurslarımıza devam ederek sertifikalarını almak için derslere devam ediyorlar. İlerleyen zamanlarda eski veya tedavisi devam etmekte olan tüm bağımlılara yönelik geniş kapsamlı kurslar açmak için çalışıyoruz” dedi. Alkan, Kuaförlük kursunun da yakında açılacağını belirterek, “Yeşilay Genel Merkezi tarafından satın alınan kuaförlük malzemeleri merkezimize geldi. Kurulumları yapılarak en kısa zamanda kurs salonumuzu hizmete açacağız. Yine Halk Eğitim Merkezi8nden de eğitmenlerimiz gelecek” dedi. Alkan, işbirliği nedeniyle Halk Eğitim Merkezi Müdürü Gürsan Çil’e de teşekkür ederek, “Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bu süreçte bizimle birlikte olukça yapıcı bir şekilde çalıştı, çalışmaya devam ediyor” dedi.

AMATEM’de tedavi görenlere yönelik açılan Temel Bilgisayar Kursu, büro personeli yetiştirmek üzere açıldı. 163 saatlik krs sonunda, katılımcılara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilecek. Kurs 12 Ekim’de sona erecek.

SEYFİ GENÇ