• Yüzde Beşi Girişimci Oluyor
Çorlu Güncel

Yüzde Beşi Girişimci Oluyor

  • 16 Temmuz 2018
  • 1073 Kez Okundu

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ne gidip sertifika alanlar, girişimcilikte sınıfta kaldı. KOSGEB verilerine göre eğitimi başarıyla bitirenler, aynı başarıyı işletme açmakta ve girişimlerini hayata geçirmekte gösteremiyorlar.

ORAN YÜZDE BEŞ

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Tekirdağ Çorlu Hizmet Birimi Müdür Vekili İsmail Taha Çeykel Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ile ilgili bilinmeyen bir gerçeği açıkladı. Çeykel’in açıklamasına göre Tekirdağ’da Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni bitirenlerin sadece yüzde beşi girişimci oluyor. Geri kalan yüzde 95’lik kesim ise aldığı girişimcilik sertifikasını duvara asmakla yetiniyor.  Eğitimi tamamlayan kursiyerlerin neden girişim fikirlerini hayata geçirmediği veya geçiremediği üzerine anket çalışması ve araştırma yapılması bekleniyor 

SERTİFİKA VAR GİRİŞİM YOK

KOSGEB tarafından Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası ve İş-Kur işbirliği ile düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi sertifika töreninde konuşan Çeykel, Tekirdağ’da 2010-2018 yılları arasında 4923’ü kadın 4583’ü erkek olmak üzere toplamda 9506 girişimci adayına eğitim ve sertifika verdiklerini açıkladı. Çeykel, “Bu sertifikayı almaya hak kazanan girişimcilerden sadece 420’si kendi işletmelerini kurdu. Bu arkadaşlara toplamda 5 milyon liralık bir destek sağlandı. Göründüğü gibi sertifika almaya hak kazanıp girişimcilik yapmak isteyenlerin sadece ve sadece yüzde 5’i girişimcilik yapmakta ve faaliyete geçmektedir” dedi.

SEYFİ GENÇ