• Uyuşturucu Kullanıcılarına Ve Satıcılarına Kötü Haber; O Bina Yıkıldı
  • Uyuşturucu Kullanıcılarına Ve Satıcılarına Kötü Haber; O Bina Yıkıldı
Çorlu Güncel

Uyuşturucu Kullanıcılarına Ve Satıcılarına Kötü Haber; O Bina Yıkıldı

  • 12 Temmuz 2018
  • 1429 Kez Okundu

26 Haziran 2018 tarihli gazetemizde gündeme taşıdığımız, 4 aydır yıkım işlemleri süren ve uyuşturucu kullanıcılarının oteli durumuna gelen bina, haberimizden 15 gün sonra yıkıldı.

Şeyh Sinan Mahallesi Çukur Çeşme Sokakta bulunan kullanılmayan bina uyuşturucu kullanıcılarının oteli olmuştu.  “OTELE ÇEVİRMİŞLER” başlığıyla haberleştirdiğimiz bina 15 gün sonra yıkıldı.  Bölgedeki esnaf, “Haber yayınlandıktan bir gün sonra Çorlu Belediyesi Zabıta ekipleri binaya geldi, gerekli incelemelerde bulundular, zabıta daha sonraki günlerde de binada incelemelerde bulundu ve haber yayınlandıktan 15 gün sonra bina çok şükür yıkıldı” dedi

İŞLEMLER BİR ANDA HIZLANDI

4 Ay önce boşaltılan bina, kentsel dönüşüme sokuldu, binada hissesi olan kişiler bina yıkım işleminin üç aydır belediyeden geçmesini bekliyoruz demişlerdi. Binanın boş olduğunu gören uyuşturucu kullanıcıları bunu fırsat bilerek binayı otele çevirmişler burada yatıp kalkıyorlardı. Sokakta esnaflık yapanlar gazetemize süreci anlattı; “Bundan 4 ay önce bina boşaltıldı, bina kentsel dönüşüme sokuldu ve belediyenin yıkım kararı vermesi bekleniyordu, 3 aydır yıkılmasını bekliyorduk. Binayı boş gören uyuşturucu kullanıcıları binayı otele çevirmişti. Gece gündüz binada uyuşturucu kullanılıyordu, siz gelip haber yaptıktan sonra süreç hızlandı ve 15 gün içinde bina yıkıldı” dedi.

YEREL BASININ ÖNEMİNİ BİZLERE GÖSTERDİNİZ

Yerel basının çok önemli olduğunu bizlere gösterdiniz diyen bir esnaf, “Herkesler ulusal basınının gücünden bahsediyor ama onlar kadar yerel basınında önemi çok büyük, sizler bunu gösterdiniz. Siz haber yapmamış olsaydınız bu süreç belki de daha sürecekti ama şimdi yıkılıyor. Mahallemiz buradaki esnaf arkadaşlarımız rahat bir nefes alacağız. İnsanlar korkmadan bu binanın önünden gelip geçebilecekler, burada yaşanan sıkıntı binlerce insanı ilgilendiriyor çünkü. Bugün yıkıldığı için çok mutluyuz, sizlere de binlerce kez teşekkür ediyoruz. Tabii Çorlu Belediyemize de çok teşekkür ediyoruz. Süreci hızlandırıp bizleri bu dertten kurtardığı için” dedi.

Çukur Çeşme Sokak’ta güvenlik şeritleri çekilerek dün sabah saatlerinde başlayan yıkım işlemlerinin bugün itibariyle tamamen bitmesi bekleniyor. Binanın yıkım işlemi kepçe tarafından yapılırken bir taraftan da tozu önlemek için binaya su sıkılıyor. Binanın bugün itibariyle tamamen yıkılması bekleniyor.

İmdat Şahin