• Türkiye İkinciliği Çorlu'nun
  • Türkiye İkinciliği Çorlu'nun
Çorlu Güncel

Türkiye İkinciliği Çorlu'nun

  • 12 Temmuz 2018
  • 2002 Kez Okundu

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından kız kursiyerlere yönelik Türkiye geneli Kur’an kursları arasında düzenlenen Kur’an-ı Kerimi Yüzünden Güzel Okuma Yarışması’nın finali yapıldı. Erzincan’da yapılan finalde Çorlu Şehit Ali Alıtkan Kız Kuran Kursu ve Orta Okulu Öğrencisi Şevval Çolak Türkiye ikincisi oldu.

YETENEKLİ BİR ÇOCUK

Kuran Kursu Öğreticisi Arzu Yiğit, dokuz yıldız Kuran Kursu öğretmenliği yaptığı belirterek Şehit Ali Alıtkan Orta Okulu’nda bir yıldır görev yaptığını, bu bir yıl içinde de Türkiye ikincisi Şevval Çolak’ın da öğretmenliğini yaptığını belirterek, “Hafızlık sınıfım ve hafız öğrencilerim var. Şevval de yine hafızlık yapıyor. Şevval zaten okulumuza geldiği zaman da yetenekliydi. Tabii Kuran-ı Kerim’deki eksik kısımlarını tamamladık. Ailesi de destekledi, biz okul olarak da destekledik. Arkadaşlarla beraber, bütün sınıflardan okuttuk, eleme yaptık, Şevval’i uygun gördük. Önce ilçe, sonra il sonra bölge elemelerinin ardından Ankara’da ön elemeler oldu. Orada da son 7 kişi kaldı. Erzincan’da da Türkiye ikincisi oldu” şeklinde konuştu.  

İKİNCİLİK SÜPRİZ OLDU

Gazetemize konuşan Kur’an-ı Kerimi Yüzünden Güzel Okuma Yarışması’nın Türkiye İkincisi Şevval Çolak, yarışmada derece beklediğini fakat üçüncü olabileceğini düşündüğünü belirterek ikinciliğin kendisi için sürpriz olduğunu söyledi. Bu yıl yedinci sınıfa başlayacak olan Minik Şevval, “İkinci olacağımı tahmin etmiyordum, üçüncü olurum diye düşünüyordum. Yarışmada heyecanlandım. Ama hocamın ve ailemin öğrettiklerini aynen uyguladım. Sakince okudum” dedi. Yarışmaya annesiyle beraber hazırlandığını belirten Çolak, “Annem bana söyledi, ben okudum” dedi.

SEYFİ GENÇ