• En Fazla Kanı O Gece Topladık
Çorlu Güncel

En Fazla Kanı O Gece Topladık

  • 11 Temmuz 2018
  • 1329 Kez Okundu

Geçtiğimiz Pazar günü Sarılar Mahallesi’nde yaşanan tren kazasıyla ilgili Türk Kızılay’ı Genel Sekreteri Hüseyin Can Çorlu Kızılay’ı ziyaret ederek bilgi aldı. Çorlu Kızılay Binası’nda basının karşısına geçen Kızılay yetkilileri o geceyle ve daha sonra yaşananlarla ilgili basına bilgi verdi.

Basına açıklama yapan Çorlu Kızılay Şube Başkanı Selime Dodurka, sözlerine tren kazasında hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet ve yaralılara acil şifalar dileyerek başladı. Dodurka, “Tüm ulusumuzu, Trakya'mızı, Çorlu'muzu yasa boğan tren kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine baş sağlığı ve yaralılarımıza da acil şifalar dileriz. Pazar günü 08.07.2018 tarihinde 17:00 sularında meydana gelen kazanın demiryolu traverslerinin altındaki dolgu tabakasının yağmur suları ile birlikte akıp gitmesi nedeniyle meydana geldiği açıklandı. Tren kaza haberi tarafımıza ulaştığında Kuzey Marmara Bölge Afet Yönetimi Müdürlüğü ile birlikte koordine olarak, Başkan Yardımcımız Sn. Atilla Gülşen’in arabasıyla 3 personel ve Şube Aracımız ile 1 personel olmak üzere olayın olduğu bölgeye hareket edildi.  Şube olarak olay yerinde kazazedelere ve görevlilere su ve yiyecek ulaştırıldı. Kaymakamlıkta oluşturulan kriz masasına Şubemizden 1 personel görevlendirildi” dedi.

VATANDAŞLARIMIZ KAN VERMEYE KOŞTU

O gün yaralılara kan ihtiyacı duyuruları yapılınca vatandaşlarımız kan vermeye koştu diyen Dodurka, “Tren kazasından sonra birçok kurumdan kan ihtiyacı duyuruları yapılınca insanlar kan vermeye akın etti. Biz hemen bölgelerdeki kan alma araçlarımızı çağırdık tabi o gece yaşanan yoğunluklardan dolayı yolların durumuda malumdu araçlarımız güçlükle gelebildi. Hemen Cumhuriyet Meydanına kan araçlarımız konuşlandı ve kan alma işlemleri başladı. Çorlu tarihinde ben bir günde hiç bu kadar kan verildiğini hatırlamıyorum. İnsanlarımız bu durumlarda çok duyarlı o gece 450 ünite kan topladık. Ertesi gün bile bizlere kaza için kan vermeye gelenler oldu onları da Atatürk Meydanı’na kurduğumuz kan araçlarımıza yönlendirdik” dedi.

TÜRK KIZILAY’I HER DAİM HAZIR

Türk Kızılay’ı Genel Sekreteri Hüseyin Can ise bu türlü kazalarda Türk Kızılay’ı her daim hazır olduğunu söyledi. Can, “Türk Kızılay’ı bu türlü kazalarda yiyecek ve içecek yardımı yapıyor diğer bütün müdahaleleri  AFAD merkezleri yürütüyor Kızılay’ın da bu türlü kazalarda kurulan kriz masalarında bir temsilcisi bulunuyor. Bizler ve arkadaşlarımız kazayı haber alır almaz hastanelerin kan ihtiyaçlarını karşıladık ve olay yerine arkadaşlarımız yiyecek ve içecek götürmüşlerdir. Türk Kızılay’ı afetlerde, kazalarda her daim hazır bulunur” dedi.

İmdat Şahin