• Kaza Tbmm Tarafından İncelensin
Çorlu Güncel

Kaza Tbmm Tarafından İncelensin

  • 11 Temmuz 2018
  • 1184 Kez Okundu

Uzunköprü-Halkalı seferindeki tren kazasıyla alakalı Çorluya gelen Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Cihangir İslam, bir dizi temaslarda bulundu. Yaptığı açıklamada Prof. Dr. Cihangir İslam, “Kaza TBMM tarafından incelensin” dedi.

İslam, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ve Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak’tan kaza ile ilgili bilgi aldı., Kazada hayatını kaybeden vatandaşlara başsağlığı dileyen İslam, Kurtarma operasyonundaki gayretlerinden dolayı, kurtarma ekiplerine ve Tekirdağlılara teşekkür etti. Daha sonra Çorlu Devlet Hastanesinde bulunan yaralıları ziyaret eden İslam, kendisinin de doktor olması sebebiyle hastalarla yakından ilgilenerek tedavi süreçleriyle alakalı yapılan müdahaleler için doktorlara teşekkür etti.

“KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, bu elim kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Güçler ayrılığının, şeffaflığın, denetlene bilirliğin önemine binaen, Bu kazanın denetlenebilme hususunun TBMM tarafından ele alınması gerekiyor. Olayda bir ihmal söz konusu ise bu tespit edilmelidir. Her kazayı havaya suya bağlamak, bu tip vakalarda ihmaller zincirini arttıracaktır. İçimiz yanıyor. Yastayız. 24 can toprağa verildi. Yaralılarımız var. Onlarca ailenin hayatı değişti. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Ben de bir doktor olarak müşahede ettim ki, doktor arkadaşlarımız gerekli müdahaleleri yapmışlar. Yaralı vatandaşlarımız en kısa sürede sağlıklarına kavuşacaklardır. Bizler konunun takipçisi olacağız. Rabbim milletimizi muhafaza etsin” dedi