• Avrupa Yakası Yazıyor Belediye Yapıyor
  • Avrupa Yakası Yazıyor Belediye Yapıyor
  • Avrupa Yakası Yazıyor Belediye Yapıyor
Çorlu Güncel

Avrupa Yakası Yazıyor Belediye Yapıyor

  • 10 Temmuz 2018
  • 1351 Kez Okundu

Avrupa Yakası’nın 5 Temmuz günü “Ne zaman Yapılacak” başlığıyla manşetten duyurarak gündeme taşıdığı Yunus Emre Caddesi’ndeki (Eski Pazartesi Pazarı) aylardır devam eden kaldırım sorununa Çorlu Belediye neşter vurdu.

GAZETEMİZ SESLERİNİ DUYURDU

Gazetemizin haberinden sonra harekete geçen Çorlu Belediyesi ekipleri, cadde üzerindeki bozuk kaldırımların tümünü kazıp temizlemeye başladı. Çorlu Belediyesi ekipleri temizliğin ardından tüm caddenin kaldırımlarını yeniden yapacak.  Geçtiğimiz yıl bölgede yapılan elektrik kablolarının yer altına alınma çalışmasından sonra bozulan kaldırımlar vatandaşları olduğu kadar bölge esnafını da olumsuz etkiliyordu. Gazetemize ulaşıp şikâyetlerini dile getiren vatandaşların söylediklerini göz ardı etmeyen Çorlu Belediyesi Fen İşleri ekipleri sokakta çalışma başlattı.

 

TAMAMEN KALDIRILDI

Elektrik kablolarının yer altına alınması çalışmasından sonra bozulan kaldırımlarda yürümekte zorluk çeken vatandaşların ve işleri aksayan esnafın sorununa neşter vuran Çorlu Belediyesi bir yıllık sorunu nihayet çözüyor. Belediye ekipleri bozulan kaldırım taşlarını tamamen kaldırarak yeni kaldırım yapılması için yeleri hazırlamaya başladı.

 

BİR YILLIK ÇİLE BİTİYOR

Gazetemize konuşan esnaflar kaldırımların neden yapılmadığını sorarak “Bir seneye yakın bir zamandır kaldırımların durumu aynı bu şekilde yapılmayı bekliyor. TREDAŞ ekipleri geldi kabloları yer altına aldı o zaman kaldırımlar bozuldu ondan sonra da gelip kimse kaldırımları yapmadı. Vatandaşlar yürümekte zorlanıyor, bizlerin de işlerine engel yaratıyor. Bir senedir kaldırım bu şekilde yapılmayı bekler mi, isteğimiz bir an önce kaldırımların yapılması” demişlerdi. Çorlu Belediyesi de vatandaşların bu haklı isyanını duyarak sorunun çözümü için adım attı.

 

SEYFİ GENÇ