• Başsavcılıktan Kazayla İlgili Açıklama
Çorlu Güncel

Başsavcılıktan Kazayla İlgili Açıklama

  • 10 Temmuz 2018
  • 1189 Kez Okundu

Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı yaşanan tren kazasıyla ilgili açıklama yaptı. Çorlu Cumhuriyet Başsavcı Murat Yiğiter imzası taşıyan açıklamada olayın ayrıntılı ve titiz bir şekilde soruşturulacağı ifade edildi.

Yapılan yazılı açıklamada, “tren kazasında, 6 cumhuriyet savcısı görevlendirildiğini, 2 cumhuriyet savcısı, jandarma ve 5 kişilik bilirkişi heyetinin de olay yerinde kapsamlı inceleme yaptığı”  duyuruldu.

Olaya ilişkin soruşturmanın tüm yönleriyle ayrıntılı ve titiz bir şekilde yürütüldüğünü vurgulayan Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Murat Yiğiter, “olayda 24 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 341 vatandaşımız da yaralanmıştır” dedi. Yiğiter açıklamada, “Cumhuriyet Başsavcılığımızca olayla ilgili derhal soruşturma işlemlerine başlanılmış, gerekli tedbirler alınmıştır. Meydana gelen kaza ile ilgili 6 cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. 2 cumhuriyet savcısı, jandarma olay yeri inceleme ekibi ve 5 kişilik bilirkişi heyeti tarafından olay yerinde kapsamlı inceleme yapılmıştır. Ölen vatandaşların kimlik tespit ve otopsi işlemlerine, olaydan hemen sonra 4 cumhuriyet savcısı ve İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı ile Tekirdağ Adli Tıp Şube Müdürlüğünden görevlendirilen 6 adli tıp uzmanı ve yeterince yardımcı personel tarafından ara verilmeden Çorlu Devlet Hastanesi'nde devam edildi. Hayatını kaybeden 17 vatandaşımızın açık kimlikleri belirlenerek gerekli işlemleri müteakip cenazelerinin yakınlarına teslimi sağlanmıştır. 7 vatandaşımızın cenazesi kimlik tespiti ve otopsi işlemeleri için İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'na gönderilmiş, otopsi işlemi yapılarak kimlikleri tespit edilmiştir” dedi