• İhmal Varsa Sorumlular Ortaya Çıkarılmalı
Çorlu Güncel

İhmal Varsa Sorumlular Ortaya Çıkarılmalı

  • 10 Temmuz 2018
  • 936 Kez Okundu

Vatan Partisi Çorlu İlçe Başkanı Songül Çelik Sarılar Mahallesi’nde yaşanan tren kazasıyla ilgili bir açıklama yaptı. Çelik, “Türk Milleti olarak canımız çok yandı, kazada ihmaller varsa sorumlular ortaya çıkarılmalıdır” dedi.

Songül Çelik, basın açıklamasında, “24 vatandaşın hayatını kaybettiği 318 vatandaşında yaralandığı kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, geride kalan yakınlarına baş sağlığı, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz” dedi.

KAZANIN SEBEBİ ÇÖKEN SİSTEMDİR

Çorlu İlçe Başkanı Songül Çelik, “kazada bulunan ihmaller, kusurlar ortaya çıkarılmalı. Sorumlular ortaya çıkarılmalı ve bir daha böyle kazaların yaşanmaması için köklü çözümler üretilmeli. Yaşanılanlar basit bir şekilde aşırı yağmur yağdı, rayların altı boşaldı ve trenin altı boşalan raylardan dolayı devrildiği söylemleri ile geçiştirilmemeli” dedi. Çelik bu kazada ihmallerin çok açık olduğunu, sorunun kamuculuktan vazgeçerek, özelleştirmelerde, taşeronlaştırmada fazla kar hırsı ile denetimsizlikte olduğunu vurgulayarak “derhal Cumhuriyetin ilk yılarında olduğu gibi kamucu, devletçi ekonomi ile toplumcu ideolojiyi ön plana çıkaran sermayeye peşkeş çekilen kamu kurumlarının tekrardan kamulaştırılmasındadır. Aslına bakarsanız tren kazasının sebebi çöken, çürümüş bir sistemdir” dedi.

YOL BEKÇİLERİ OLSAYDI KAZA YAŞANMAYABİLİRDİ.

Demiryollarında ki taşeron uygulamalarına ve ödenek eksikliğinde iptal edilen bakım onarım ihalesine de dikkat çeken Çelik “Geçmişte demiryollarında günlük rutin yaya olarak trenin geçeceği güzergâhı gezen, bir sıkıntı olduğunda uyaran yol bekçilerinin maliyeti artırdığı gerekçesi ile kaldırılmasının ve fazla kar hırsının bu kazaya sebebiyet verecek önleyici tedbirlerin alınmamasının önemli rol oynadığı açıktır. Taşeronlaşma uygulaması kapsamında devre dışı bırakılan yol bekçileri olsaydı tren yolunda altyapının bozulduğunu ihbar edebilir ve böyle bir kaza yaşanmaz önlenebilirdi. Ayrıca Halkalı, Muratlı arasında tren hattının bakımı için 11 Haziran tarihinde ihaleye çıkıldığı ve 6 Temmuz’da yapılacağı duyurulan ihalenin 21 Haziran’da iptal edildiği ödenek çıkmadığı ortaya çıkıyor. İptalin gerekçesi ise bakım için gerekli ödeneğin tahsis edilememesi gösteriliyor. Bu olayların tekrardan yaşanmaması için derhal devletçi politikaya dönülmeli, Vatan partisi olarak bir kez daha kazada hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, geride kalan yakınlarına sabır, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz” dedi.

İmdat Şahin