• Şiddet Ve İstismara Karşı Yürüdüler
  • Şiddet Ve İstismara Karşı Yürüdüler
Çorlu Güncel

Şiddet Ve İstismara Karşı Yürüdüler

  • 09 Temmuz 2018
  • 1173 Kez Okundu

Türkiye Kadın Federasyonu Trakya Bölge Temsilciliğinin çağrısıyla yapılan yürüyüş Kadına ve Çocuklara İstismar ve Şiddete Karşı Yürüyüş yüzlerce kadın ve kız çocuğunun katılımıyla yapıldı. Yürüyüş Şehitlik yanında başlayıp Atatürk Meydanı’na kadar sürdü.

ŞİDDET VE İSTİSMAR OLAYLARI YENİ DEĞİL

Etkinliği organize eden Çorlu Belediyesi Meclis Üyesi ve Türkiye Kadın Federasyonu Trakya Bölge Temsilcisi Feray Karagöz yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde kadına şiddet ve çocuk istismarı vakalarının hız kesmeden devam ettiğini belirterek, “Şu anda her yerde, her platformda eylemler yapılmaya başlandı. Bu şiddete dur demenin yolları aranıyor. Sadece sosyal medya aracılığıyla değil, sokakta da tepkimizi dile getirelim dedik. Çorlu haricinde diğer ilçelerden de yürüyüşümüze katılanlar var” dedi.

Karagöz, kadına şiddet veya çocuk istismarlarının son yıllarda ortaya çıkan bir olgu olmadığını belirterek, “10 yılda 105 bin 600 çocuk kayboldu. Bunun sadece yüzde 10’u bulundu. Kadına şiddet vakaları da her geçen gün artmaya devam ediyor. Hiçbir şekilde azalma yok. Biz de çorlu olarak Trakya olarak toplumsal sorumluluğu üstelenip sesimizi duyurmak üzere alan indik. Söylemde değil eylemde kalsın her şey. Bir şekilde Ankara’ya sesimizi duyurmaya çalışıyoruz” dedi. 

Türkiye Kadın Federasyonu Trakya Bölge Temsilcisi Feray Karagöz Atatürk Meydanı’nda yaptığı açıklamada Türkiye'de çocuklara yönelik istismar vakalarının son 10 yılda yüzde 700 artış gösterdiğini belirterek "Hukukun verdiği cezasızlık örnekleri ve ne yazık ki kişileri bu eylemleri yapmaktan çekinir kılmıyor. Türkiye'de kadın ve çocuk alanında çalışan sivil toplum örgütleri ve psikologlar olduğu halde bu kurumların fikirlerinin önemsenmediği bir yaklaşımda görüşüp konuşup bu işi halledebilecek bir etkiyi ortaya koymak varken bu işi siyaset üstü bir kulvara taşıyıp ülkenin geleceği olarak düşünmek varken hala aynı noktada olduğumuzu görmek ne yazık ki çok üzücü" dedi.

EĞİTİM VE HUKUKİ DÜZENLEME ŞART

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt yaptığı açıklamada, istismar sorunun eğitim ve hukuki düzenlemelerin yanı sıra vatandaşların duyarlılığıyla çözüleceğini belirterek, “Bugün burada hem kadınlara hem de çocuklara yönelik şiddet ve istismara tepki göstermek için bir araya geldik. Her gün ülkemizde kadın ve çocuklara ve hayvanlara yönelik şiddet ve istismar haberlerini duyuyoruz. Bu noktada Türkiye Kadın Federasyonu’nun, Trakya Bölge Temsilciliği’nin bu konunun gündeme gelmesi ve konuşuluyor olma gayretinden haberdar olduk” dedi. İstismar ve şiddet sorununun çözümünde eğitimin önemine dikkat çeken Sarıkurt, “Bu konunun çözümünde eğitimin önemli bir etken olduğuna inanıyorum.  Yalnızca eğitim yeterli değil. Sosyolojik, psikolojik destekler ve bunlara paralel olarak hareket etmesi gereken hukuki düzenlere ihtiyacımı olduğuna inanıyorum.  Bu noktada toplumun duyarlılığını,  vatandaşların duyarlılığını oluşturmak için kadınlarımız bir araya geldiler. Dik duruşları, onurlu duruşları için kendilerini tebrik ediyorum” dedi.

SEYFİ GENÇ