• Çorlu Kan Vermeye Koştu
Çorlu Güncel

Çorlu Kan Vermeye Koştu

  • 09 Temmuz 2018
  • 1084 Kez Okundu

Çorlu halkı, Uzunköprü-Halkalı Treni’nin Sarılar köyü yakınlarında kaza yapması sonrası yaralananlar için kan vermeye koştu.

KAN MERKEZİ ÖNÜNDE İZDİHAM

Hastanelerin acil servislerinin yaralılar nedeniyle yoğun olmasından dolayı hastaneler kan alımını durdurarak, kan vermek isteyen vatandaşları Havuzlu’da bulunan Kızılay Çorlu Kan Bağışı Merkezi’ne yönlendirdi. Bülent Ecevit Bulvarı üzerinde yer alan Kan Bağışı Merkezi ise sosyal medyadan yapılan kan bağışı çağrıları nedeniyle izdiham yaşandı. Kızılay görevlileri kan vermek isteyenleri isimlerini okuyarak tek tek içeriye alıp kan bağışlarını aldı. İlk etapta Kızılay’ın stoğunda bulunan kanlar yaralıların kaldırıldığı hastanelere Kızılay’ın Kan Dağıtım Araçları ile hızlı bir  şekilde ulaştırıldı.

TÜM KAN ALMA BİRİMLERİ ÇORLU’YA ÇAĞRILDI

Türk Kızılayı Çorlu Şube Başkanı Selime Dodurka, gece geç saatlerde Sosyal Medya hesabından yaptığı duyuruda, Kızılay’ın stoklarının yaralıların ihtiyacını karşılamk için yeterli olduğunu belirterek, “bazı duyarlılık gösteren kurum ve vatandaşlar tarafından kan bağış çağrıları yapılmış ve bu çağrılar üzerine vatandaşlarımız önce hastanelere sonra da kan toplama merkezimiz önünde yoğunlaşmıştır. Bu durum özellikle hastanelerimiz önünde yoğunluk yaşanmasına neden olmuştur. Tüm kan ihtiyaçlarının karşılanmasına rağmen talep üzerine farklı yerlerde görev yapan kan toplama birimlerimiz Çorlu'ya çağrılarak Cumhuriyet Parkı Yanında bulunan merkezimizde kan kabulüne başlamıştır” dedi. Dodurka, Kızılay’ın olay yerine yiyecek ve su desteği yaptığını da açıkladı.

SEYFİ GENÇ