• Acımız Büyük
  • Acımız Büyük
  • Acımız Büyük
  • Acımız Büyük
  • Acımız Büyük
Çorlu Güncel

Acımız Büyük

  • 09 Temmuz 2018
  • 1951 Kez Okundu

Uzunköprü-Halkalı arasında sefer yapan yolcu treni Çorlu’nun Sarılar Mahallesi yakınlarında raydan çıkarak devrildi. Pazar günü saat 17 sularında meydana gelen kazanın demiryolu traverslerinin altındaki dolgu tabakasının yağmur sularıyla birlikte akıp gitmesi nedeniyle meydana geldiği açıklandı.

24 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Yaklaşık 360 yolcu taşıyan 6 vagonlu trenin 5 vagonunu devrildiği kazada son açıklamalara göre 24 kişi hayatını kaybetti,  194 hafif yaralı ayakta tedavi edilerek taburcu edildi. 124 yaralının çeşitli hastanelerde tedavisi devam ediyor. Yaralılar Çorlu Devlet Hastanesi başta olmak üzere Çorlu ve Çerkezköy’deki Özel Hastanelere, Tekirdağ Devlet Hastanesi’ne, Muratlı Devlet Hastanesi’ne, İstanbul Avcılar Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

OLUMSUZ KOŞULLAR ÇALIŞMALARI GÜÇLEŞTİRDİ

Uzunköprü ilçesinden İstanbul'a 15:45 seferini yapan trenin devrilmesi sonucu meydana gelen kaza sonrası olay yerinin yağmur nedeniyle çamur ve balçık olmasından dolayı olay yerine ulaşım zor oldu. Kazazedeleri hastanelere ulaştırabilmek için paletli ambulanslar ve ambulans helikopterler bölgeye geldi. Askeri helikopterler de yaralıların tahliyesinde görev aldı. Arazi şartlarının elverişsiz olması nedeni ile bölgedeki çiftçiler de traktörler yardımı ile yaralıları ambulanslara taşınmasına yardım etti.

Gece boyu süren kurtarma çalışmaları sonrasında tüm kazazedeler olay yerinden hastanelere sevk edildi. Devrilen vagonlar vinçlerle kaldırılarak altında kalan yaralılar çıkarıldı.

Kazanın ardından Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ve Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop kaza yerine gelerek incelemelerde bulundu.

SEYFİ GENÇ – İMDAT ŞAHİN