• “Yapılırsa, Trakya'da Bir İlk Olacak”
  • “Yapılırsa, Trakya'da Bir İlk Olacak”
Çorlu Güncel

“Yapılırsa, Trakya'da Bir İlk Olacak”

  • 07 Temmuz 2018
  • 1889 Kez Okundu

Çorlu Sakatlar Derneğine tahsis edilen binanın çalışmalarını dernek başkanı Canan Naciye Yurdseven ile konuştuk. Yurdseven, “Projemiz hayata geçerse Trakya’da bir ilk olacak” dedi.

Eski Çorlu Belediyesi Başkanı Ünal Baysan tarafından Çorlu Sakatlar Derneğine tahsis edilen eskiden spor salonu olarak kullanılan yerin çalışmalarıyla ilgili gazetemize bilgi verdi. Canan Naciye Yurdseven, “proje tamamlandığı zaman engelli vatandaşlarımızı orada çalıştırmayı da düşünüyoruz, çok değişik bir yer olacak, engelli vatandaşlarımız ile sağlıklı vatandaşlar bir arada olacak. Bu bakımdan da  Trakya’da bir ilk olacak. İstanbul da örneği var bunun Down sendromlular için yapılan bir kafe var ama biz burada yapılacak olanı sadece bir kafe olarak görmüyoruz, daha farklı çalışmalarda olacak orada. Bu yer engelliler için yapılabilecek en güzel yerlerden birisi olacak” dedi.

3 Aralık Dünya Engelliler Gününe Yetişmesini İstiyoruz

Çorlu Sakatlar Derneği Başkanı Canan Naciye Yurdseven geçtiğimiz günlerde Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’un kendilerini ziyaret ettiğini ve konuyu ziyarette gündeme getirdiklerini belirtti. Yurdseven, “Geçtiğimiz günlerde Çorlu Belediye Başkanımız Ahmet Sarıkurt, derneğimizi ziyaret etti. Ziyareti sırasında biz yerin durumunu kendisine sorduk, “bize projenin hazır olduğunu, bütün harcırahlarının dahi çıkartıldığını söyledi. Yapılacak işlerin bedelleri de çıkartılmış, proje de hazır, projeyi de bize teslim ettiler, belediye meclisinde görüşüldüğünü ve kararlarının alındığını aktardı ve en kısa sürede de projeye başlayacaklarını bizzat bize söyledi” diyen Canan Naciye Yurdseven, Bizlerde kendilerine başkanım bir an önce yapılsın bize şu anda bulunduğumuz yer yetmiyor dedik 3 Aralık Dünya Engelliler Gününe kadar yetiştirebilir misiniz diye sorduk, Ahmet Sarıkurt başkanımız da  başladığımız zaman bir ay içerisinde bitireceklerini söyledi” dedi.

Engelli Vatandaşlar Toplumla Kaynaşmak İstiyor

Engelli vatandaşların toplumla kaynaşmak istediğini yapılacak yerin de tam buna hizmet edeceğini aktaran Çorlu Sakatlar Derneği Başkanı Canan Naciye Yurdseven, “Biz elimizden geldiği kadar engelli vatandaşlarımızı dışarı çıkarmaya onlara aktiviteler hazırlamaya çalışıyoruz onlar içinde şu anda bulunduğumuz yer çok yetersiz, yapıldığı takdirde orası bizim için çok güzel bir yer olacak. Bunun içinde gerekli bütün çalışmaları yapıyoruz. Çok güzel bir yer olacak bittiği zaman engelli vatandaşlarla diğer vatandaşlar bir arada olacaklar, çünkü engelli vatandaşlar toplumla kaynaşmak istiyor” dedi.

İmdat Şahin