• Temmuz Ayı Meclisi Toplandı
  • Temmuz Ayı Meclisi Toplandı
Çorlu Güncel

Temmuz Ayı Meclisi Toplandı

  • 04 Temmuz 2018
  • 1017 Kez Okundu

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’un başkanlığında Çorlu Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Gündem maddelerinin okunmasına geçilmeden önce Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, başkan olması ile birlikte boşalan başkan yardımcılığı görevine Belediye Meclis Üyesi Hülya Perin’in atandığını bildirdi.

PARSELLER MALİYE VE BÜYÜKŞEHİR’E

Temmuz ayı olağan meclisinde Belediye Başkanına borçlanma yetkisi verilmesi oy çokluğuyla kabul edildi. Birimler arası ödenek aktarılması konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Yenice Mahallesi’nde bulunan ve mülkiyeti Çorlu Belediyesi’ne ait olan,  daha önce de jandarma binası olarak kullanılan binanın 10 yıllığına İlçe Jandarma Komutanlığı’na tahsis edilmesi oy birliğiyle kabul edildi. Seymen Mahallesi’nde bulunan ve mülkiyeti Çorlu Belediyesi’ne ait olan bir parselin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne devri hususu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Ergene İlçesi Sağlık Mahallesi’nde bulunan ve mülkiyeti Çorlu Belediyesi’ne ait olan bir parselin Maliye Hazinesine devri hususu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

KOMİSYON RAPORLARI KABUL EDİLDİ

Ergene İlçesi Sağlık Mahallesi’nde bulunan ve mülkiyeti Çorlu Belediyesi’ne ait olan parselin devir işlemlerine ilişkin protokol yapılmak üzere Belediye Başkanına yetki verilmesi oy birliğiyle kabul edildi. Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu oy birliğiyle kabul edildi. İmar planı değişikliği talepleri oy birliğiyle İmar Komisyonu’na havale edildi. İmar Komisyonu Raporu oy birliğiyle kabul edildi.

HASAN ALİ SOYDAM