• Hem Hayata, Hem Geleceğe Hem De Üniversiteye Hazırlıyor
  • Hem Hayata, Hem Geleceğe Hem De Üniversiteye Hazırlıyor
  • Hem Hayata, Hem Geleceğe Hem De Üniversiteye Hazırlıyor
  • Hem Hayata, Hem Geleceğe Hem De Üniversiteye Hazırlıyor
Çorlu Güncel

Hem Hayata, Hem Geleceğe Hem De Üniversiteye Hazırlıyor

  • 03 Temmuz 2018
  • 1330 Kez Okundu

Çorlu’da Tıp Fakültesine öğrenci yerleştiren üç okuldan biri olan Çorlu Anadolu İmam Hatip Lisesi, eğitimdeki başarıları kadar kültürel ve sosyal faaliyetlerindeki başarılarıyla öne çıkıyor. Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu olan Lise öğrencilerinin üniversiteye giriş oranları oldukça yüksek.

ÜNİVERSİTEYE GİRİŞTE ÖNEMLİ BAŞARILAR

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesine öğrenci yerleştirmenin yanında Hutbe Okuma yarışmasında Türkiye dördüncüsü olan Çorlu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, mesleki alanlardaki yarışmalarda birinciliklere abone. Okul öğrencileri okulun Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu olması nedeniyle üniversite sınavlarında da önemli başarılara imza atıyor. Okul öğrencileri geçen yılki üniversiteye giriş sınavları sonrasında Makine Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, çeşitli öğretmenlik branşları gibi değişik bölümlere yerleştirilerek yükseköğrenime adım attı. Okulun üniversite öğrenci yerleştirme oranı devlet okulları arasında yüksek bir oran olan yüzde 50 civarında. Okul müdürü Eyüp Öztürk bu oranın her yıl arttığını belirterek, ayın şekilde Çorlu Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne Merkezi Sınav Sistemiyle giriş için gerekli taban puanın da her yıl arttığını söyledi.

485 PUANLA TERCİH ETTİLER

Okulun geçen yılki yerleşme taban puanı ise 350 olarak gerçekleşti, önceki yılki puan ise 157 idi. Okula ilk üç sırada giren öğrencilerin puanları ise 485.338, 484.683 ve 484.477 olarak açıklandı. Bu yıl okulun hem taban puanının yükselmesini hem de yüzdelik diliminin artmasını beklediklerini belirten Çorlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Öztürk, “Çorlu’da bu yıl iki okul merkezi yerleştirme sınav sistemiyle öğrenci alacak. Biri Çorlu Fen Lisesi diğeri de Çorlu Anadolu İmam Hatip Lisesi. Yani Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu olarak Fen Lisesi ile ders içeriği olarak aynı eğitimi veren bir okuluz” dedi. Proje okul olmaları nedeniyle mesleki derslerin yanı sıra Fen Lisesi ve Sosyal Bilimler Liselerinde görülen derslerin aynı oranda kendi okullarında da verildiğini belirten Öztürk, müfredatta 6 saat matematik, 4 ‘er saat Fizik, Kimya ve biyoloji derslerinin yanı sıra 2 saat de Fen Bilimleri Tarihi dersi olmak üzere 20 saat Fen bilimleri dersi verildiğini söyledi. Öztürk açıklamasında  “Geçtiğimiz yıl okulumuzda TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları’na 30 proje ile katılım sağladık. Okulumuzda İngilizce dil sınıfları etkin bir şekilde dil öğretiminde kullanılıyor. Bu sayede Çorlu’da ilk kez İngilizce münazara yarışması bizim okulumuzun 9. Sınıf öğrencileri arasında yapıldı” dedi.

NKÜ İLE AKADEMİK İŞBİRLİĞİ

Eğitim ve öğretimin yanı sıra sosyal faaliyetlere ve akademik işbirliklerine de önem verdiklerin belirten Çorlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Eyüp Öztürk, “Okulumuz ile Namık Kemal Üniversitesi arasında akademik işbirliği protokolü imzalandı. Böylelikle öğrencilerimiz üniversiteye giderek derslere misafir öğrenci olarak katılım dersleri dinleyebilmektedir. Aynı şekilde üniversitenin birimlerini gezerek üniversiteye tanımaktadır. Öte yandan Namık Kemal Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğretim görevliler de okulumuza gelip konferans ve seminer veriyor. Bu kapsamda öğrencilerimiz Namık Kemal Üniversitesi’nin Tıp ve İlahiyat Fakültesini gezdi. Üç defa da okulumuzda üniversitenin hocaları tarafından konferans ve seminer düzenlendi” dedi.

Okulun genel amacının mili ve manevi değerlere bağlı, insanlığa faydalı olma idealine sahip akademik eğitimini almış, karakterli ve güzel insan yetiştirmek olduğunu belirten Öztürk, “doğru inanç, doğru bilgi, doğru düşünce ve doğru davranış kazandırmak önceliğimizdir” dedi.  

TURİSTLERLE YABANCI DİLLERDE ANLAŞTILAR

Çorlu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin sosyal ve kültürel faaliyetleriyle de öne çıkan bir okul yapmaya uğraştıklarını belirten Öztürk, geçtiğimiz yıl Çanakkale, Bursa ve İstanbul’a kültürel gezi düzenlediklerini söyledi. Öztürk, “İstanbul gezimizde öğrencilerimiz turistlerle İngilizce ve Arapça konuşarak, onlara yardımcı olarak dil konusundaki eğitimlerinin kalitesini ortaya koydular” dedi. Okulda 600 kişilik tiyatro ve konferans salonu bulunduğunu, öğrencilerin şiir dinletisi, tiyatro ve diğer sosyal faaliyetlerini bu salonda rahatça yaptığını belirten Okul Müdürü Eyüp Öztürk, “Güreş alanında öğrencilerimiz il çapında farklı dereceleri elde ettiler. Bunların yanında sürekli huzurevi ziyaretleri yapıyoruz. Ramazan ayında da öğretmen ve öğrencilerimizin işbirliği ile 50 aileye Ramazan kolisi dağıttık” dedi.

SINAVLA 120 ÖĞRENCİ ALACAK

Merkezi sınav sisteminde okulun tercih kodunun 12113 olduğunu açıklayan Çorlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Eyüp Öztürk, okulda 30’ar kişilik 4 sınıfta eğitim görecek 120 öğrencinin merkezi sınav sistemiyle alınacağını,  34 kişilik 3 sınıfa ise tüm Çorlu genelinden 102 öğrencinin sınavsız olarak kaydının alınacağını açıkladı. Öztürk okulun 50 öğretmen ve 850 öğrenci ile eğitim öğretime devam ettiğini, Fen Bilimleri laboratuvarı, kütüphanesi, dil sınıfı, spor salonu, basketbol sahası, cep sinema salonu, sosyal ve kültürel etkinlik için 600 kişilik salonuyla geniş eğitim öğretim ve sosyal olanaklar sağladığını kaydetti.

SEYFİ GENÇ