• Orta Okul Kayıtları Tamam, Lise Devam
Çorlu Güncel

Orta Okul Kayıtları Tamam, Lise Devam

  • 03 Temmuz 2018
  • 1158 Kez Okundu

Çorlu genelindeki tüm ortaokullara kayıtlar, Türkiye genelinde olduğu gibi bilgisayar üzerinden otomatik olarak yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın uygulamaya koyduğu adrese dayalı okul kaydı ile E-Okul üzerinden birinci ve beşinci sınıf öğrencilerinin kayıtları adreslerinin bağlı bulunduğu okullara otomatik olarak yapıldı.

Gazetemize kayıtlar hakkında bilgi veren Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üzgün, okul öncesi, ilkokul 1’inci ve ortaokul 5’incisınıfa başlayacak öğrencilerin, adreslerine göre devlet okullarına kayıtlarının e-Okul üzerinden yapıldığını açıkladı. Üzgün gazetemize yaptığı açıklamada, “okul öncesi, ilkokul 1’inci ve ortaokul 5’inci sınıfa başlayacak öğrencilerin e-Okul üzerinden merkezi olarak devlet okullarına kayıtları yapıldı. Bu kayıtlarda bizim veya ilin herhangi bir müdahalesi olmadı. Aileler çocuklarını bu okullara gönderecekler. Sadece adres değişikliği olduğu zaman yeni adreslerinin öğrenci aldığı okula nakilleri yapılabilecek” dedi

LİSE KAYITLARI DEVAM EDİYOR

Liselere resmi ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları ve geçici eğitim merkezlerini (GEM) bitiren öğrenciler, kayıt alanı, bilgi, beceri ve yetenekleri doğrultusunda sınavlı veya sınavsız olarak yerleştirilecek.

Gazetemize kayıtlarla ilgili bilgi veren Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üzgün, “Puanla öğrenci alan okullara yerleştirme puan üstünlüğüne göre, tercihleri doğrultusunda Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yapılacak. Sınavsız öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenen ortaöğretim kayıt alanları içindeki sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına belirlenen kontenjanlara göre yapılacak. Sınava girmeden ya da sınav puanı ile değil de sınavsız liseye kayıt olmak isteyen öğrencilerin kayıtlarında okul başarı puanları, devam-devamsızlık ve yaş gibi çeşitli kriterlere bakılacak” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından (MEB), adrese dayalı sistemle liselere yerleştirme tercihleriyle sınavla öğrenci alacak liselere yerleştirme tercihleri ve pansiyonlu okullara tercihler, aynı anda 2 Temmuz-13 Temmuz tarihlerinde alınacak. Üzgün, okul kayıtları için danışma komisyonları kurulduğunu belirterek, bu kurulun öğrencilere tercihlerinde yardımcı olduğunu söyledi.

SEYFİ GENÇ