• Olta Balıkçılığı Turnuvası'na İlgi Yoğun Oldu
  • Olta Balıkçılığı Turnuvası'na İlgi Yoğun Oldu
  • Olta Balıkçılığı Turnuvası'na İlgi Yoğun Oldu
  • Olta Balıkçılığı Turnuvası'na İlgi Yoğun Oldu
Çorlu Güncel

Olta Balıkçılığı Turnuvası'na İlgi Yoğun Oldu

  • 02 Temmuz 2018
  • 1246 Kez Okundu

Çorlu Belediyesi tarafından düzenlenen Olta Balıkçılığı Turnuvası’nda kazananlar belli oldu.

Gölbaşı Gençlik Parkı'nda 30 Haziran 2018 Cumartesi günü düzenlenen Olta Balıkçılığı Turnuvası, “15 Yaş Altı” ve “15 Yaş Üstü” kategorilerinde gerçekleştirildi. 07.00 - 16.00 saatleri arasında en ağır balığı yakalamak için mücadele eden balıkçılar birbirleri ile kıyasıya yarıştı.

DERECEYE GİRENLER BELLİ OLDU

Yarışmanın sona ermesi ile birlikte Olta Balıkçılığı Turnuvası’na katılan yarışmacıların yakaladığı balıklar dereceye girmek için yarıştı. Yapılan ölçümlerin ardından 15 yaş altı kategorisinde Melisa Oruç 3200 gram balık avıyla birinci, Efe Mutlu 2830 gramla ikinci, Serkan Özhan 1020 gramla üçüncü, Sercan Özhan 920 gramla dördüncü, Kartal Köle 810 gramla beşinci, Erol Sakaoğlu 500 gramla altıncı olurken; 15 yaş üstü kategorisinde Şener Çalışkan 6600 gramla birinci, Taner Şafak 5270 gramla ikinci, Turgut Eryılmaz 980 gramla üçüncü, Mustafa Çalışkan 900 gramla dördüncü, Mert Oruç 700 gramla beşinci ve Tolga Akkaya 520 gramla altıncı oldu.

Hatip Ticaret sponsorluğunda düzenlenen yarışmada, kategorilerinde ilk üçe giren yarışmacılara olta takımı, kupa ve madalya hediye edilirken dördüncü, beşinci ve altıncılara ise madalya ve hediye paketi verildi. Dereceye giren yarışmacılara ödülleri Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt tarafından takdim edildi.

ÇİFTLER VE AİLELER BİRLİKTE BALIK TUTTU

Olta Balıkçığı Turnuvası’nda çiftler birlikte balık tuttu. Objektifimize yansıyan iki çift oltalarıyla birlikte yarışmaya katıldı. Gölbaşı Gençlik Parkı’nda gerçekleşen turnuvaya ailesiyle katılanlarda oldu. Hem piknik yapan aileler hem de yarışmaya katıldı. Gölbaşı Gençlik Parkı’nı dolduran amatör balıkçıları kötü hava koşulları da durduramadı. Cumartesi günü yapılan turnuvada saat 14.00 dan sonra başlayan yağmur da amatör balıkçılar balık tutmaya devam etti.

Ödül töreni sonunda açıklamada bulunan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Olta Balıkçılığı Turnuvası’na katılan herkese teşekkür etti.

İmdat Şahin