• Sarıkurt'un Adaylık Açıklamasına İlk Yorum
Çorlu Güncel

Sarıkurt'un Adaylık Açıklamasına İlk Yorum

  • 02 Temmuz 2018
  • 1018 Kez Okundu

Geçtiğimiz günlerde 30 Mart yerel seçimler için aday olacağını açıklayan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’un adaylık açıklamasıyla ilgili konuşan Kerim Atalay, “Belediyecilikte bunların hepsinin zihniyeti aynı” dedi.

“AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİ DÜNYADA MARKA OLMUŞ”

CHP’nin belediyecilik anlayışını eleştiren Kerim Atalay Belediyecilikte ise AK Parti’nin dünya markası olduğunu söyledi. Atalay, “Biz şuna inanıyoruz ister Ünal Baysan olsun, ister Ahmet Sarıkurt aday olsun, ister bir başkası olsun bu iş tamamen zihniyet meselesi yerel yöneticilik ve belediyecilik zihniyetinden bahsediyorum. Bu tamamen hizmet odaklı siyasi anlayışınızla ilgili. Bu tamamen içerisinde siyaset yaptığınız siyasi partinin belediyecilik anlamında ne tür hizmetleri size sunduğu yâda nasıl bir perspektif size sunduğu ile ilgidir. Biz şunu biliyoruz ki AK Parti belediyeciliği artık dünyada marka olmuş durumda” dedi.

CHP’DE KİMİN ADAY OLACAĞININ ÖNEMİ YOK

Konuşmasını sürdüren Atalay, “Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan iki veya üç kez Çorlumuza geldi. Benim davetlerim üzerine geldi. Biz Beyoğlu Belediyesi’ni incelediğimiz zaman hakikaten belediyecilik hizmetlerini çok çok ötelere taşıdıklarını zorunlu belediyecilik hizmeti olan yol yapmak, kaldırım yapmak, çöple uğraşmak, çukurla uğraşmak çamurla uğraşmak diye bir gündemlerinin yıllar öncesinden ortadan kaltağını, artık belediyeciliğe çağ atlattıklarını, sosyal ekonomik ve kültürel belediyecilik anlamında çok iyi hizmetlerin projeleri ürettiklerini bizzat yerinde inceleme fırsatı bulmuş birisi olarak söylüyorum. Bu tamamen hizmet odaklı bir bakış, içerisinde siyaset yaptığınız belediyecilik anlamında size ne katıp katmayacağı ile ilgili, partilerin ne katıp ne katmayacağı ile ilgili, AK Parti burada belediyeyi alması lazım, CHP’de kimin adayı olacağının önemi yok. Çünkü geçmişimize baktığımız zaman, 40-50 yıllık Çorlu tarihinde belki şahıslar değişmiş ama belediyecilik hizmetine bakış açısının hiçbir şekilde değişmediğini görüyoruz” dedi.

İmdat Şahin