• Mağduriyet Çözüm Bekliyor
Çorlu Güncel

Mağduriyet Çözüm Bekliyor

  • 30 Haziran 2018
  • 1066 Kez Okundu

Ergene Belediyesi’nin Büyükşehir Kanunu’nun en mağdur belediyesi olduğunu belirten Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Ergene Belediyesi’nin yasanın eksik çıkması nedeniyle Hatay Defne Belediyesi ile Ergene Belediyesi’nin gayrimenkul mağduru olduğunu söyledi.

ARSA SIKINTISI HİZLMETLERİ ENGELLİYOR

Emet Belediyesi’nin bu sorunu mahkeme kararıyla çözdüğünü söyleyen Yüksel, Ergene Belediyesi’nin sorununun devam ettiğini söyledi. Emet Belediyesi’nin kamu alanlarını dava ederek devraldığını belirten Yüksel, Ergene’deki arsaların Çorlu Belediyesi üzerinde olması nedeniyle sıkıntının devam ettiğini söyledi. Yüksel, “Bu sıkıntıyı bakanlık çözmedi, çözemedi. Vekiller Özlem Yemişçi döneminden bu yana bunun takipçisi olduk. En son Süleyman Soylu, Tekirdağ’a geldiğinde ona sıkıntıyı birebir dile getirdim. Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nü aradı. Birebir kendim de genel müdürlüğe giderek görüştüm. Tasfiye komisyonuna topu attılar. Fakat 15-20 gün önce Valilik’te yapılan toplantıda komisyon yetkisinde olmadığını komisyon ısrarla söyledi. Sorunun çözümü için yasa değişikliği gerekiyor. Veya genelgeyle bu iş çözülecek. İnşallah yeni dönemde bu işi çözmek bize kısmet olacak” dedi.

Arsa sıkıntısının hizmetlerin bazılarını engellediğini belirten Yüksel, “Sağlık mahallemizdeki Pazar alanı planlarda da Pazar alanı fakat maliye arazisine kayıtlı. Müracaatımız var ama resmi kurumlarda bir el yaptırmıyor, yaptırmıyorlar. Hizmetlerimiz orada engelleniyor. Vatandaşa yapılacak hizmetler orada engelleniyor” dedi.

EN BÜYÜK EKSİĞİMİZ HASTANE

Ergene Belediyesi olarak Velimeşe Mahallesinde 112 İstasyonu yaptıklarını belirten Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Bugün kimse onu Ergene Belediyesi yaptı diye konuşmuyor. Buradan Ergene halkı yararlanıyor. Vatandaş bu hizmeti alıyor, almaya da devam edecek. 112 İstasyonlarından üç adet yapma hedefimiz vardı. Yeşiltepe, Ulaş mahallemizde yapmak istedik. Ergene yeni ilçe olduğundan hastanemiz yok. Bir an önce hastanemizin yapılması gerekiyor. Resmi kurumların halen bir çoğu yok. Mesela vergi dairemiz de yok. Vatandaşın en büyük beklentisi hastane. Zaten sağlık ocakları Türkiye’de bakımsız. Yeni düzenleme de tutmadı. Doktorlara getirilen yeni statü tutmadı. Sağlık ocağından memnun olan vatandaş görmedim. Aldıkları hizmetlere yaklaşımları pozitif olmadı. Fiziksel olarak da buralar kötü. Doktorların kendi cebinden yaptırması da mümkün değil. Buradan bakanlık sorumlu ama vatandaş o görevi de bizden bekliyor” şeklinde konuştu.

SEYFİ GENÇ