• Robotik Kodlama Kursu Başlıyor
  • Robotik Kodlama Kursu Başlıyor
Çorlu Güncel

Robotik Kodlama Kursu Başlıyor

  • 30 Haziran 2018
  • 2204 Kez Okundu

Çorlu Şehit Ali Alıtkan İmam Hatip Ortaokulu ve Çorlu Şehit Metin Arslan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde yaz tatili için robotik kodlama kursu açılıyor.

Bugün ilk grubun derslerine başlayacağı kursun açılacak ikinci grubu için kayıtlar devam ediyor. Kursa öğrencilere robotik kodlama atölyesinde verilecek eğitimde teorik ve uygulamalı eğitimler iç içe verilecek. Öğrencilere kodlama derslerinin yanı sıra Arduino gibi kodlama programları ile oyunlar ve uygulamalar yapılması öğretilecek.

BU ATÖLYE ÖZEL OKULLARDA YOK

Çorlu Şehit Ali Alıtkan İmam Hatip Ortaokulu ve Çorlu Şehit Metin Arslan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Sabri Şahin’in gazetemize yaptığı açıklamada, okul bünyesinde yaz tatili boyunca kurs ve etkinliklerin devam edeceğini belirterek, öğrencilerin tatillerini en iyi şekilde değerlendirmesi için çalıştıklarını söyledi. Şahin kurs ile ilgili olarak, “Robotik Kodlama atölyemiz çoğu özel okulda bile olmayan nitelikte ve donanımda. Bu atölyenin yaz tatilinde atıl kalmaması ve gençlerimize faydalı olması için kurs açma kararı aldı. 20’şer kişilik 2-3 grup halinde kurs açmayı planlıyoruz. İlk kursumuz 2 Temmuz pazartesi günü başlayacak. Kayıtlara göre yeni grupları derhal açacağız. İlk gruba 2 Temmuz – 10 Ağustos arasında 6 haftalık kurs verilecek. Okulumuzda robotik kodlamaya giriş dersi alan öğrencilerimize de 2. Seviye dersleri verilecek” dedi.

SEYFİ GENÇ