• Çorlu Stk'lar Platformu'nun Oyu Belli Oldu
  • Çorlu Stk'lar Platformu'nun Oyu Belli Oldu
Çorlu Güncel

Çorlu Stk'lar Platformu'nun Oyu Belli Oldu

  • 21 Haziran 2018
  • 1422 Kez Okundu

Çorlu Sivil Toplum Kuruluşları Platformu 24 Haziranda Pazar günü yapılacak seçimlerde Cumhur İttifakı’na oy vereceklerini açıkladı.

Çorlu Öğretmenevi Konferans Salonu’nda yapılan basın açıklamasına İlim Yayma Cemiyeti, Ensar Vakfı, Alperen Ocakları, Hak-İş Sendikası, İHH, TÜGVA, ÇİMDER, Hayrat Vakfı, Memur-Sen, Ruba Vakfı, Çorlu Sinoplular Derneği, Kuran Halkaları Derneği, Safa Vakfı, MÜSİAD, Verenel Derneği, Tüm Kaster, Hizmet Vakfı, Osmanlı Ocakları, Çorlu Bayburtlular Derneği, Ergene Samsunlular Derneği, Trakya Giresunlular Derneği, Çorlu Sosyal Gelişim Derneği, Çorlu Ak Spor Derneği, Çorlu Hüdai Cemiyeti destek verdi. Çorlu STK’lar Platformu adına açıklamayı platform başkanı Kurtuluş Ay yaptı.

“BİZ DÜNYA BEŞTEN BÜYÜK DEMEK İSTİYORUZ”

İlim Yayma Cemiyeti Başkanı aynı zamanda Çorlu STK’lar Platformu Başkanı Kurtuluş Ay yaptığı açıklamada Cumhur İttifakı’na destek vereceklerini söyledi. Ay, “Etiyopya’da ismini hiç duymadığımız Sidemo Bölgesinde Şeyh Muhammet bir gece vakti el açmış Rabbine yalvarıyor: ’Allahlım sen Türklere ve Türkiye’ye yardım etti. Hindistanlı âlim Selman el-Hüseyni de Hindistan’dan aynı duaya katılıyor. İdlib’e giren Mehmetçiğimizi gözyaşları ile iki eli semada karşılayan anneler ‘Fatih’in torunlarını bize gönderen rabbim sana şükürler olsun’ diyerek sevinç gözyaşlarına boğuluyorlar. Filistin’de Siyonist köpeklerce parça parça edilmeye çalışan yiğit Filistinlinin, Türk Bayrağı ile İsrailli katillerin üzerine atılmasının altında yatan manevi gücün kaynağını bilen var mı Bugün Suriye’de, Irak’ta, Somali’de, Kosova’da ve daha ismini ve yerini bilmediğimiz nice coğrafyada Türkiye için Türkler için nice dua, semaya miraç olmakta. Çünkü Türkiye sadece bir ülke değil, Türkiye sadece Türklerin değil. Türkiye demek; mazluma umut, ezilene şefkat, yersize yurt, açlığa aş demek. Türkiye demek; yiğitçe, dürüstçe ve mertçe ‘Dünya beşten büyüktür” diyebilmektir” dedi.

“CUMHUR İTTİFAKI FETÖ’NÜZ ÜZERİNE GİDİYOR”

Kurtuluş Ay Cumhur İttifakı’nda FETÖ’cü hainlerle mücadele edildiğini ve yaşama şanslarının olmadığını söyledi. Ay, “15 Temmuz gecesi dolunayı görüp kurda dönüşenlerin nasıl kendi insanlarının kanlarını döktüklerine ve etlerini parçaladıklarına şahit olduk. Devletinin emanet ettiği araçlarla savaşta düşmana dahi sergilenmeyecek bir ruh haliyle halkının kanını akıtanların Cumhur İttifakı’nda yaşama şansı bulmayacağına inanıyoruz” dedi. Her alanda Türkiye’nin gelişme gösterdiğini söyleyen Çorlu STK’lar Platformu Başkanı Kurtuluş Ay, “Son yıllarda; Şehir Hastaneleriyle, binlerce yeni derslikle ve adalet saraylarıyla sağlıkta, eğitimde ve adalette çağı yakalamış anlayışların ve yatırımların devam etmesini istiyoruz” dedi.

“CUMHUR İTTİFAKI, MİLLETİN VE ÜMMETİN İTİBARIDIR”

Kurtuluş Ay konuşmasının sonunda şu ifadeleri kullandı. Ay, “Sonuç olarak Çorlu Sivil Toplum Kuruluşları olan bizler, kökünü şanlı tarihinden ve kadim kültüründen alan Türkiye Cumhuriyeti Çınarının, yeni bir dünyanın şekillendiği günümüzde 24 Haziran Gecesi köklerinden aldığı güçle filizlenip boy vereceğine inanıyor ve bizler Cumhur İttifakına destek vererek bir karınca misali bu ulvi davaya su taşıdığımızı kamuoyuyla paylaşmak istiyor ve diyoruz ki: Cumhur İttifakı, milletin ve ümmetin itibarıdır” dedi.

İmdat Şahin