• Chp Çorlu Örgütü'nün Seçim Öncesi Görünümü
Çorlu Güncel

Chp Çorlu Örgütü'nün Seçim Öncesi Görünümü

  • 21 Haziran 2018
  • 1302 Kez Okundu

Cumhuriyet Halk Partisi Çorlu İlçe Başkanı Yıldıray Arıcı, Çorlu ilçe örgütü olarak 24 Haziran’a hazır olduklarını, ihtiyaç olması ve talep gelmesi halinde Millet İttifakı’ndaki diğer partilere de destek verebileceklerini açıkladı.

“DEVLET BASKISI YORUYOR”

Çorlu’da zor şartlarda siyaset yapmaya başladıklarını belirten Arıcı,  “Üstümüzdeki baskılar ciddi boyutlara geldi. Bayraklarımız indiriliyor, flamalarımız indiriliyor, biz Çorlu’da daha önceki seçim çalışmalarında siyasi partiler kendi aralarından mutabakata varırlardı, şikâyet mekanizması olmazdı. Bu sefer korkunç boyutlara geldi ve devlet tarafından uygulanan baskılar bizi biraz yormaya başladı” dedi.

“BU KADAR KALABALIK BİR MİTİNG GÖRMEDİM”

Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin Çorlu mitingini de gazetemize değerlendiren Arıcı, mitingin değerlendirilmesi sırasında havanın 32 derece olduğunu, mitingin hafta içi ve gündüz saatlerinde, herhangi bir gecike olmadan yapıldığının hesaba katılması gerektiğini söyledi. Daha önceki Çorlu mitinglerine de katılmış birisi olarak Muharrem İnce’nin mitinginin coşkulu olduğunu belirten Arıcı, “ Ben uzun yıllar Cumhuriyet Halk Partisi’nde siyaset yapmış birisi olarak daha önce bu meydanda genel başkanımı da ağırlamıştım. Miting tecrübem var yani. Daha önceki mitinglere de katıldım. Ben bu kadar coşkulu, bu kadar kalabalık bir miting görmedim. En son otobüsün üstüne çıktığımda yan taraftan belediyeye doğru giden Omurtak Caddesi istikameti dönerciler sokağını geçmiş, Paşa Çeşmesi’ne kadar dayanmıştı. Kumyol Caddesi’ne baktığımızda İşcanlar’a kadar dayanmış vaziyetteydi. Daha ilginci Burger King’in aralarına kadar insan yığını, arka sokaklarda insan yığını vardı. Çok sıcaktı. Gölgelerdeki topluluklar içeriye giremedi” dedi. Arıcı, yoğun katılım nedeniyle  Eski Hastane yönünden gelenlerin  mitinge girmekte sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Arıcı, “Alanda çok coşkulu bir halk vardı.  Diğer mitinglerde olduğu gibi memur ve polis kadroları yoğunlukta değildi. Tamamen coşkuyla bayrağını alan gelmiş. Tamamen coşkuyla mutlulukla güzel bir süreç yaşandı” dedi.

EMNİYET’E TEŞEKKÜR

Miting güvenliğini sağlayan emniyet yetkililerinin parfümleri, deodorantları almak istemediğini anımsatan CHP Çorlu İlçe Başkanı Yıldıray Arıcı, “Fakat Emniyet teşkilatımızın da çok üstüne gitmemek gerekiyor. Onların da çok sorumlulukları var. O sıcak havada onlar da görevlerini layıkıyla yerine getirmeye çalıştılar. Sıkıntı yaşanmaması için azami gayret gösterdiler. Bu nedenle emniyet teşkilatımıza bir kaz daha teşekkür ediyoruz” dedi.

SEÇİM HAZIRLIKLARI TAMAM

Seçime günler kala, tüm hazırlıklarını tamamladıklarını belirten Arıcı, “Sandıklarla ilgili bir seçim güvenliği kaygısı yaşamıyoruz. Bizim sadık görevlilerimiz tamam, okul sorumlularımız tamam. Müşahitlerimiz, hukukçularımız tamam. Ciddi şekilde hazırlandık. Eğer Millet ittifakı içindeki partilerimizin de ihtiyacı olursa, talep etmeleri halinde onlara da takviye verebiliriz. Hiç bir problem yok. Cumhuriyet halk partisi Çorlu’da seçimleri sandıklarda sıfır sıkıntıyla geçirecek. Bir tane oyu bile şaibe yaratmadan seçimi atlatacağız” dedi. Arıcı, “Benim için önemli olan Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarı ve Muharrem İnce’nin iktidarıdır” dedi.

SEYFİ GENÇ