• “Çorlu'dan Yüzde 70'in Üzerinde Oy Bekliyorum”
  • “Çorlu'dan Yüzde 70'in Üzerinde Oy Bekliyorum”
  • “Çorlu'dan Yüzde 70'in Üzerinde Oy Bekliyorum”
  • “Çorlu'dan Yüzde 70'in Üzerinde Oy Bekliyorum”
  • “Çorlu'dan Yüzde 70'in Üzerinde Oy Bekliyorum”
  • “Çorlu'dan Yüzde 70'in Üzerinde Oy Bekliyorum”
  • “Çorlu'dan Yüzde 70'in Üzerinde Oy Bekliyorum”
Çorlu Güncel

“Çorlu'dan Yüzde 70'in Üzerinde Oy Bekliyorum”

  • 20 Haziran 2018
  • 1737 Kez Okundu

Cumhuriyet Halk Partisi Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce Çorlu’da düzenlediği mitingde konuştu. İnce, “Çorlu’dan yüzde 70’in üzerinde oy bekliyorum” dedi.

Çorlu Atatürk Meydanı’nda konuşan Muharrem İnce, Çorlululardan yüzde 70’in üzerinde oy istediğini söyledi. İnce, “Herkes üç kişiyi ikna edecek. Çorlu kendi evladına sahip çıkacak. Söz veriyor muyuz? Cumhuriyetçi yurtsever insanlar o sandıkları patlatacak mısınız? Sizden rekor bekliyorum. Yüzde 70’in üzerinde oy bekliyorum” dedi.  

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, "Şimdi ben Allah'ın izni, milletin isteğiyle 24 Haziran'da Cumhurbaşkanı olacağım. Buna inanıyorum, ilk kez bu seçimde 81 milyon kazanacak yani sadece ben kazanmayacağım, sadece CHP'liler kazanmayacak, AK Parti'li kardeşlerim de kazanacak, herkes kazanacak. Bu seçimin kaybedeni olmayacak" dedi.

“Madem Ustasın Çık Karşıma”

Mitingde Tayyip Erdoğan’a yüklenen Muharrem İnce, “Erdoğan’a istediğin kanalda çık karşıma” dedi. İnce, “Ben tasarım, bilim diyorum, teknoloji diyorum, arkadaş geliyor kek diyor. Türkiye’yi onurlu başı dik yapacağız diyoruz, bağımsız yargı diyoruz. Erdoğan çıkıyor kek diyor. Dün Adana’da diyor ki Muharrem İnce Ömer Halisdemir’in mezarına gidip dua okuyamaz diyor ben gittim okudum. Onun derdi dua olsaydı sure olsaydı makara kukara diyeni kolundan tutar partiden atardı. Onun derdi başka! Camilerde gözükmüyorsun diyor, ben beş vakit namaz kılın bir insan değilim ama her Cuma Cuma namazına giden adamım nerdeyse bizim camiye gelme diyecek. Bir Müslüman bir Müslümana böyle der mi? Ona Çorludan bir kez daha sesleniyorum. Erdoğan kimyanın bozuk olduğunu biliyorum. Anketleri gördüğünde canının sıkıldığını biliyorum. Madem sen ustasın usta adam çıraktan korkar mı? Erdoğan gel istediğin kanalda, istediğin gazetecilerle gel benimle ekonomi tartış Erdoğan sana sesleniyorum. Yüreğin varsa bilgin varsa çık karşıma çık” dedi.

“Benim İlacım Bu Millettir”

“Bana soruyorlar, Erdoğan 30 mitingi yaptın sen 103 miting yaptın sen hangi ilaç kullanıyorsun diye soruyorlar size ilacımı söyleyeceğim” diyen ince ilacını açıkladı. İnce, “ Bana gelen bir mektubu sizle paylaşmak istiyorum. Cumhurbaşkanım ben Deniz Acar, “üçüncü sınıfta okuyorum sizi takip ediyorum. Okulda yapılan İstiklal Marşı yarışmasını birincilikle kazandım. Oradan kazandığım gram altını sizin seçim çalışmanız için gönderiyorum.  Mutlu yarınlar istiyorum, savaşlar olmasın, insanlar ölmesin, insanlar hep gülsün” diye yazmış. Benim vitaminim bu, benim vitamin sizlersiniz. Bundan büyük vitamin olur mu bu gram atlını ve mektupla Çankaya Köşkü’nün müzesine koyacağım” dedi.

“Erdoğan’ın Yol Arkadaşları Şimdi Yanında Yok”

Cumhurbaşkanı olduğumda o Marmaris teki Sarayı kullanmayacağım engellilere tahsis edeceğim diyen Muharrem İnce, “Erdoğan’ın hiçbir yol arkadaşı şu anda yanında değil” dedi.  İnce, Erdoğan’ın beraber yola çıktığı kişilere kardeşim diyordu şimdi kimse yanında yok. Artık değişti bambaşka birisi oldu. Bu Erdoğan dan kimseye hayır gelmez artık kibirli bir insan, tepeden bakan bir insan Halkını bilen bir cumhurbaşkanı olacağım. İki hakkını bilen bir cumhurbaşkanı olacağım,  üç haddini bilen bir cumhurbaşkanı olacağım. Ama aynı zamanda da haddini bilmeyenlere haddini bildiren bir cumhurbaşkanı olacağım, ayırmayacağım kayırmayacağım, savurmayacağım, benim defterimde Alevi Sünni yok, başı açık, kapalı ayrımı yok, 81 milyonun cumhurbaşkanı olacağım” dedi.

3B hemen barışacağız büyüyeceğiz, gençlerimiz geleceğe güvenle bakacağız ve adil bölüşeceğiz. Soğan beş lirayı geçmişse, biz bu sokaklarda kardeşlik türkülerini hep birlikte söyleyeceğiz” dedi.

“İlk 100 Günde Yapacaklarını Anlattı”

Cumhurbaşkanı seçildiğinde ilk haftadan başlayıp, 100 günde yapacaklarını açıklayan İnce, sözlerini şöyle sürdürdü: "İlk bir haftada yeminden sonra 7 gün içinde başlayıp 100. günde bitireceğim işleri açıklıyorum. Bir, Olağanüstü hali kaldıracağım. İki, Merkez Bankası özerk bir yapıya kavuşacak, Merkez Bankası Başkanı'nı, parti genel merkezine çağırmayacağım. Üç, Bakanlar Kurulunu toplumun tüm kesimlerini kapsayacak şekilde yapacağım. Yani cumhurbaşkanı yardımcıları da bakanların arasında liyakat esas olacak ama toplumu da kucaklayacak, her kesimden insan olacak her kesimden" dedi.

“Teröre Karşı Amansız Mücadele Edeceğiz”

"Terörle mücadele, PKK, IŞİD, FETÖ gibi terör örgütleriyle amansız bir mücadele edilecek." diyen Muharrem İnce, şunları anlattı: "Erdoğan 2002'de iktidara geldiğinde, Türkiye Dünya Kupası'nda üçüncüydü, bugün şimdi Dünya Kupası başladı biz katılamıyoruz bile. Niye? Spor siyasallaştı, kulüp seçimlerine, federasyona müdahale ediyor. Passolig diye bir şey çıkardı, hemen kaldıracağım Passolig'i hemen. Yine bir hafta içinde başlayıp 100 gün içinde tamamlayacağız. Türkiye'nin Şam Büyükelçisi'ni hemen atayacağım hemen. Herkesin saygı duyduğu güvendiği tarafsız yargı kuracağız. Size söz veriyorum benim cumhurbaşkanlığımda hiç kimsenin telefonu dinlenmeyecek. Kanun hükmünde kararnamelerle işten atılanlar var. KHK işten atıldığı halde hakkında dava açılmayanlar var. Dava açılmışsa davanın sonucunu bekleyeceğiz. Açılmamışsa hemen işine geri döndüreceğiz. Askeri okulları açacağız. Medya ile ilgili yasal düzenlemeler yapacağız. Medya borazan olmayacak.

“Avrupa Birliği Hedefimize Hızla İlerleyeceğiz”

Muharrem İnce, kendi projelerinin barış ve huzur olduğunu vurgulayarak, bağımsız, tarafsız ve adil bir yargı için düzenlemeler yapacaklarını bildirdi. İnce, “Seçilir seçilmez Türkiye’nin Avrupa Birliği hedefine ulaşmak için hızla uğraşacağız. Okullar için zorunlu bağış kalkacak, hiçbir sınavdan ücret alınmayacak. Öğrencilere 19 Mayıs 29 Ekimde 500 lira karşılıksız olarak vereceğiz. Kamuda mülakatı kaldıracağız. Askeri ücret 2200 olacak. En düşük emekli maaşı 1500 lira olacak. Kurban bayramında emeklilere bir asgari ücret verileceğiz” şeklinde konuştu.

İMDAT ŞAHİN - SEYFİ GENÇ